Alin Nica, de la Bruxelles: „Am prezentat două proiecte ale Pimăriei Dudeştii Noi”

- Advertisement -

Alin Nica, primarul comunei timişene Dudeştii Noi, se află la Bruxelles. Acesta a prezentat două proiecte ale comunei pe care o reprezintă cu succes, proiecte în care a implicat întreaga comunitate locală, de la elevi şi profesori, la artişti şi nu numai.

„Vă salut de la Bruxelles, unde am prezentat două proiecte ale Primăriei Dudeştii Noi – Pro Cultura şi Pro Educaţia. Sunt două proiecte care implica întreaga comunitate locală: elevi, profesori, membrii asociaţiilor culturale, artişti etc. scriu proiecte pe care primăria le finanţează şi care duc la dezvoltarea comunei. Acesta a fost şi ideea principală a conferinţei de astăzi: domeniul culturii şi al creativităţii este important pentru administraţia locală şi vice-versa. La fel de important este faptul că domeniul culturii leagă oamenii între ei” a declarat Alin Nica.

Fiind la zi cu situaţia din ţară, meteorologic vorbind, Nica a încercat să impulsioneze cetăţenii să-şi facă „curat” în jurul caselor, respectiv blocurilor în care locuiesc, fără să aştepte intervenţia autorităţilor pentru a deszăpezi şi aceste locuri. „Aţi curăţat zăpada din faţa casei/blocului?

Primele măsuri în caz de ninsoare trebuie să le luăm fiecare: să nu ne aventurăm la drum pe vreme rea şi să facem ceea ce gospodăreşte ţine de noi. Nu trebuie să aşteptăm să vină Primăria sau Jandarmeria să ne cureţe zăpada din faţa casei sau drumul dintre blocuri” a spus primarul dudeştean, care a şi dat un exemplu concret, pe primarul oraşului New York. „Iată ce fac americanii care au ierni cel puţin la fel de grele ca şi noi. Ambasada SUA la Bucureşti a publicat pe contul de Facebook o fotografie care îl înfăţişează pe primarul oraşului New York, Bill de Blasio, în timp ce curăţă zăpada din faţa casei sale” a scris Nica pe Facebook.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare