Cum arată casa ideală pentru un european? Are 5 camere şi peste 130 de metri pătraţi

- Advertisement -

O analiză realizată de RE/MAX Europe la nivelul ”Bătrânului continent”, arată că locuința ideală pentru un european trebuie să aibă cel puţin 5 camere, fără a lua în calcul baia, bucătăria și holurile, iar suprafaţa medie a acesteia trebuie să fie de circa 131 de metri pătraţi.

Analiza arată o diferenţă foarte mare între ceea ce reprezintă o locuinţă ideală pentru fiecare din cele 16 ţări analizate. Astfel, portughezii cred că ar avea nevoie de un spaţiu de 211 metri pătraţi, în timp ce turcii consideră că 164 de metri pătraţi le-ar fi suficienţi. În acelaşi timp, britanicii sunt cel mai puţin pretenţioşi şi s-ar simţi confortabil chiar şi într-o locuinţă de 80 de metri pătraţi.

”Chiar dacă România nu a fost inclusă în analiza RE/MAX Europa, statisticile noastre interne arată că un român consideră suficientă o locuinţă cu trei camere, de cca. 75 metri pătraţi”, a declarat Răzvan Cuc, directorul regional al companiei din țara noastră.

Dincolo de suprafaţa locuinţei, studiul RE/MAX Europa a identificat alte cinci facilităţi pe care o locuinţă trebuie să le aibă. Astfel, pentru 59% dintre europeni este foarte important ca în locuinţă să existe o cameră de relaxare, unde nimeni să nu îi deranjeze. În acelaşi timp, 58% din cei chestionaţi sunt de părere că existenţa unui loc de parcare este foarte important, iar pentru 52% proximtitatea unui parc sau a unei zone verzi este necesară. 50% dintre europeni îşi doresc o locuinţă cu balcon, iar 44% sunt atenţi, atunci când aleg o locuinţă, la distanţa acesteia faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun.

”În România, analiza noastră a arătat că, de asemenea, românii îşi doresc toate aceste facilităţi şi ţin cont de ele atuncă când aleg o locuinţă. Ceea ce face diferenţa este că românii nu pun aşa mare accent ca restul europenilor pe existenţa unui spaţiu de relaxare, unde să se poată retrage, în propria casă”, a mai spus Răzvan Cuc.

RE/MAX Europa a realizat acest studiu având un eşantion reprezantativ de 8.000 de respondenţi din 16 ţări europene printre care Austria, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Spania, Elveţia, Turcia, Olanda.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

FOTO-VIDEO Masini de pompieri si panica la Mosnita Veche, dupa ce o casa a luat foc

Panică în localitatea Moşniţa Veche. O casă din localitate...

Accident in Timis: un autocamion a intrat intr-o casa

A fost accident de circulație, luni, în Timiș. Un...

Festivalul Filmului European, la Timișoara

Vești bune pentru cinefilii timișoreni. Festivalul Filmului European revine...

Din aceeași categorie

Categorii Populare