Sâmbătă, 5 septembrie 2015, în jurul orei 17:00, în Piaţa Operei din Timişoara zeci de dansatori vor interpreta cu entuziasm o coregrafie de West Coast Swing pe melodia “Want to want me” de Jason Derullo.

Aceeaşi coregrafie se va dansa mâine în peste 100 de oraşe din întreaga lume printre care Paris, Tokyo, Londra, Hamburg, Brisbane, Tel Aviv, Viena, Buenos Aires, Toronto , Slovenia, Milan, Roma, Lyon, New York, Denver, Los Angeles, Boston. România va fi prezentă cu trei oraşe pe harta finală a evenimentului. Alături de Timişoara se vor afla Cluj şi Bucureşti.

Anul trecut, peste 3.000 de dansatori, din 78 de oraşe şi 23 de ţări, au luat parte la eveniment şi ne asteaptam la o creştere semnificativă pentru ediţia de anul acesta.

West Coast Swing îşi are rădăcinile în Lindy Hop şi este un stil de dans contemporan care se dansează în pereche pe ritmuri foarte diverse. Printre acestea putem enumera Jazz, Blues, R&B, Cha-cha, Salsa, Dubstep şi orice alt tip de muzică contemporană cu structura de timpi 4-4. Neavând un pas de bază oferă ambilor parteneri posibilitatea de a improviza pe tot parcursul dansului, mai mult decât în alte dansuri de tip “leader-follower”.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.