Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Festivalul Filmului European, la Timișoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
câțiva nori
-2.3 ° C
-0.9 °
-2.8 °
89 %
3.1kmh
12 %
joi
8 °
vin
18 °
sâm
16 °
Dum
6 °
lun
-0 °

Vești bune pentru cinefilii timișoreni. Festivalul Filmului European revine în orașul de pe Bega după patru ani de absență.

Festivalul va avea debutul în Timișoara în 27 mai, la Grădina de vară Capitol a Filarmonicii Banatul. Prima proiecție pe care o vor putea urmării amatorii de filme este Banat (Italia, 2015), în regia lui Adriano Valerio. După vizionare, actorul Ștefan Velniciuc, interpretul rolului Ion, va răspunde întrebărilor publicului. Pelicula prezintă povestea neobișnuită a doi tineri care emigrează în sens opus față de cum ne-am fi așteptat: nu din România în Italia, ci din Italia în România, în căutarea unui loc de muncă, dar și a fericirii.

„Timișorenii sunt invitați să vizioneze șapte filme europene foarte diferite: drame, filme de acțiune, omnibus-uri, teatru filmat, filme experimentale de artă. Dintre ele, menționăm un omnibus de filme scurte despre Zagreb; o reinterpretare, modernă și nonconformistă, a piesei lui Shakespeare, Hamlet (2015), cu actrița Maxine Peake în rolul titular, filmul experimental Hotel Dallas, care a avut premiera națională la ediția bucureșteană a festivalului sau filmul Mediterranea – parte a secțiunii Fuga în Europa și finalist la premiile LUX ale Parlamentului European în 2015”, au transmis organizatorii.

Programul este următorul:

Vineri, 27 mai, Grădina de vară „Capitol”
21:30 Gala – Banat – (dramă, r. Adriano Valerio / Italia, Bulgaria, România, Macedonia / 2015) 82’

Ambasada:
Sâmbătă, 28 mai
17:00 Copacul – (dramă, Sonja Prosenc / Slovenia / 2014) 90’
19:00 Poveşti din Zagreb Vol. 3 – (dramă, omnibus, r. Ivan Salaj, Pero Orešković, Matija Vukšić, Vlatka Vorkapić, Danilo Šerbedžija, Radislav Jovanov Gonzo / Croaţia / 2015) 100’
21:00 Mediterranea – (dramă, Jonas Carpignano / Italia, Franța, SUA, Germania, Quatar / 2015) 107’

Duminică, 29 mai
17:00 Hotel Dallas – (film experimental, docu-fiction, r. Sherng-Lee Huang, Livia Ungur / România, U.S.A. / 2016) 74’
19:00 Intrusul – (dramă, acțiune, r. Shariff Korver / Olanda / 2014) 87′
21:00 Hamlet – (teatru filmat, r. Margaret Williams, Sarah Frankcom / Marea Britanie / 2015) 184’

Programul festivalului şi detalii despre filmele proiectate pe www.ffe.ro și www.facebook.com/ffeRomania
Accesul la spectacole este gratuit, în limita locurilor, iar accesul la gala de deschidere este pe bază de invitaţie, ce poate fi achiziționată de la casieria Filarmonicii, începând de marți, 24.05.2016, conform orarului (luni-miercuri-vineri: 10.00-14.00; marţi-joi: 14.00-19.00) sau înainte de eveniment cu două ore.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare