Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

VIDEO Revoluționarii din Timișoara au celebrat 27 de ani de la Revoluție cu un scadal monstru, făcut în plenul CL Timișoara. Pe cine a făcut Ioan Ieremia informatori şi securişti

- Advertisement -

Revoluţionarii din Timişoara nu se dezmint nici la 27 de ani de la ieşirea din comunism. La fel ca în fiecare an, celebrarea zilelor Revoluţiei devine subiect de scandal.

Fie că se ceartă între ei, cu presa sau sunt nervoşi pe liderii de partide, revoluţionarii din capitala Banatului au un veşnic motiv de nemulţumire. Astăzi, în cadrul unei plen festiv, la Consiliul Local Timișoara, aceştia s-au certat şi s-au jignit minute bune, fiind nevoie chiar de intervenţia primarului Nicolae Robu, care a trebuit să se ridice de la masa de consiliu pentru a calma spiritele încinse.

Şedinţa festivă a început la ora 10 cu un discurs susţinut de primarul Robu. Edilul a vorbit despre istoria ţării în comunism, dar şi despre lupta pentru eliberarea de sub regimul dictatorial. La microfon au urmat reprezentanţii mai multor asociaţii de revolţionari. Primul a vorbit Tudorin Burlacu, președintele Asociaţiei “Frăţie, Egalitate, Cooperare, Colaborare”, care a comentat că „Cred că PSD ar trebui să mulţumească Realitatea TV că dacă nu încercau să ne lovească că nu a fost revoluţie, poate nu ne coagulam atât de bine la nivel naţional şi că poate PSD nu avea acest scor, pentru că mobilizarea noastră de a scoate oamenii la vot este mai bună decât mobilizarea oricărui partid. Iar presa ca de obicei a avut această contribuţie. Într-adevăr mulţumesc lui Liviu Băcana că a adus lucrurile în făgaşul lor normal prin intervenţia de la Realitatea Tv. Presei o să îi spun că fie atentă. Să ţină minte trei lucruri. Nu sunt capabili să ştie că din 13 până în 15 au fost proteste, din 16 până în 20 a fost revoltă, iar din 20 având program, având tot s-a transformat în revoluţie?”.

Adevăratul circ a început abia când revoluţionarul Ioan Ieremia a luat cuvântul, acuzând că mulţi din informatorii şi securiştii de pe vremea regimului comunist au primit titlul de „Cetăţean de Onoare al Timişoarei”. A ripostat extrem de dur Burlacu, care a răcnit „Cine te-a făcut pe tine revoluţionar, mă? Eu sunt securist? Tu ne jigneşti pe toţi!” După ce în sală s-a creat o debandadă generală şi mai toţi revoluţionarii au cerut ca Ieremia să fie scos afară, primarul Nicolae Robu s-a ridicat de la masa de consiliu şi a mers să vorbească personal cu revoluţionarul nemulţumit. Deşi a fost somat de primar să îşi ceară scuze faţă de toţi participanţii, Ieremia a refuzat să îşi retragă acuzele. În cadrul aceluiaşi plen a fost ţinut şi un moment de reculegere în memoria revoluţionarului Lorin Fortuna, care a decedat la începutul acestei luni.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=V0CwGy8el64&feature=youtu.be]

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore