Final preafericit! Bine ai (re)venit în echipa câștigătoare, Alin Nica!

- Advertisement -
Habemus papam! Și, așa cum era de așteptat, după mari eforturi și circuri, Alin Nica, președintele CJ Timiș, a fost titularizat și în postura de șef al filialei bănățene a PNL. Nu a fost deloc simplu căci, inclusiv azi-dimineață, încă se juca cartea viitorului președinte. Ulterior, lucrurile s-au închis cum nu se poate mai bine pentru Nica și cum nu se poate mai prost pentru contestatarii săi care din dulăi sau transformat în frumoase pisicuțe aristocrate.

Pentru cunoscători, e foarte limpede și de ce! Oricum, chiar dacă Alin Nica a luat 579 de voturi din 820 de voturi exprimate, iar Sorin Munteanu, primarul de Buziaș, fix 221, victoria pentru noul președinte al PNL Timiș este una extrem de amară. În primul rând pentru că circul din filiala liberal, pe care l-a văzut o României întreagă, nu se va șterge chiar atât de ușor cu buretele, indiferent cât de mult și-ar dori unii. Și nici acuzațiile de fraudă, blat, furt, abuz și alte ilegalități nu vor dispărea prea curând.

Semnele mari de întrebare vor pluti de-a lungul întregului mandat de președinte al proaspătului lider al PNL Timiș, Alin Nica. N-are cum să le bage, nici pe acestea, sub preș! Unde mai pui că, așa cum se vede și din postările de pe Facebook, adevăratul lider al filialei bănățene este senatorul Alina Gorghiu din Tecuci. Și parlamentarul bănățean nu a pierdut nici de această data ocazia să demonstreze cine e la butoane și cine execută comenzile. Mesaj clar și limpede: Gorghiu – planul întâi, Nica – planul îndepărtat!

Îmbucurător, totuși, este ca alegerile de la PNL Timiș au început cu intonarea imnului național, pus în scenă de doi soliști ai Operei din Timișoara. A urmat apoi discursul lui Alin Nica care a avut inspirația să afirme că PNL Timiș și-a crescut numărul primarilor de la 38 la 48, dar că a pierdut un „bastion liberal”, Primăria Timișoara. Asta după ce, aseară, fostul edil, Nicolae Robu a demonstrat, negru pe alb, cum l-a vândut Nica, ca pe o vită la târg– scuzați comparația – lui Dominic Fritz. Aspect despre care azi, absolut nimeni, nici măcar contracandidații lui Nica, în primă fază doi, primarul Sorin Munteanu și deputatul Claudiu Chira, nu au mai scos nicio vorbă, în fața delegaților, de la microfon. Mucles!

A apărut în cadru, ca de obicei, la final, cu mult după ce lucrurile erau tranșate, deja, și deputatul Ben Oni Ardelean care și-a manifestat, pentru prima data clar și în public, susținerea pentru președintele Alin Nica: „PNL are nevoie de o construcție solidă bazată pe principii care să nu înlăture oamenii de valoare din partid. Sunt convins că echipa câștigătoare de astăzi va duce mai departe stindardul la alegerile din 2024. Domnule Nica sunt convins ca veți putea duce mai departe stindardul”. Senatorul de Timiș Alina Gorghiu l-a lăudat pe Nica pentru activitatea de la CJ. „PNL Timiș este cea mai importanta filiala care încheie alegerile județene. Acest partid trebuie sa se adapteze vremurilor sa se reinventeze. Avem două obiective: succesul guvernării și proiectul PNL 2024. În Timiș, pentru mine sunt doi candidați: primarul Buziașului și Alin Nica. Opțiunea mea merge fără ezitare către Alin Nica”.

Deputatul Claudiu Chira a urcat și el pe scenă, dar a ajuns să fie huiduit până a ajuns la microfon. Așa că discursul său a fost unul extrem de scurt, de anost și de timorat: „Aceasta adunare arată mai mult ca un parastas decât ca o sărbătoare a partidului. Nu doresc sa girez aceasta adunare, 320 de colegi au fost scoși de pe lista, stau pe la uși și zgârie ca mâțul. O să mă retrag din aceasta competiție, vă rog să îi dați votul colegului meu Sorin Munteanu”. Și primarul din Buziaș, singurul contracandidat al lui Alin Nica, a făcut un apel la…unitate, decență, egalitate și fraternitate. Nimic dur sau mobilizator. Totul linear: „Nu trebuie să mutam politica de pe malurile Dâmboviței pe malurile Begăi. Trebuie sa fim corecți, să facem o politică a unității noastre. Când voi fi președintele filialei, Alin Nica o să fie cel mai puternic președinte de consiliu județean din țară”.

Cam asta a fost atmosfera la alegerile care tocmai s-au încheiat la PNL Timiș. O atmosferă de calm și voioșie deși, până azi-dimineață, străzile au fost pline de sânge. Ca să nu mai vorbim despre atmosferă incendiară de aseară, imediat după ce fostul edil timișorean, Nicolae Robu, l-a demascat pe ”trădătorul” Alin Nica. Așadar, azi, Timișul merge cu Cîțu. Asta, dacă Ludovic Orban, în calitatea de președinte al PNL, nu anulează alegerile. Și n-ar fi exclus!

Tot după alegerile de azi, Alin Nica a (re)venit în echipa câștigătoare! A revenit pentru că fostul primar de Dudeștii Noi a mai fost o data în echipa câștigătoare, dar a lui Ludovic Orban care, după eșecul lui Nicolae Robu, l-a uns președinte interimar de filială. Și, mai mult decât orice, l-a acceptat ca și candidat al PNL la CJ Timiș. Acum, Nica s-a reorientat spre o altă echipă câștigătoare…

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=7Qha2Hv7sF8]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare