Florin-Bîrsășteanu

Un lucru e cert: PSD Timișoara a ajuns să ofere, aproape zilnic, porția de ridicol public. După o “spectaculoasă” acțiune de împărțire a unor abțibilde în centrul orașului de Ziua Fericirii, candidatul pesedist Florică Bârsășteanu lovește din nou. De această dată printr-un incert mesaj trasmis presei în care salută o inițiativă lansată de rectorul UVT, Marilen Pârtea, membru în conducerea județeană… a PNL!!!

Într-un comunicat de presă Bârsășteanu lansează o așa-zisă platformă publică pentru Timișoara, textul transmis jurnaliștilor fiind plin de generalități și platitudini. Comicul situației rezidă din faptul că un partid, atât de structurat cum ar trebui să fie PSD Timiș, nu reușește decât să copieze o acțiune făcută de candidatul independent Adrian Orza, care, ieri, a făcut publică o platformă pentru Timișoara, sub forma unui decalog al normalității. Spre deosebire de Bârsășteanu, Adrian Orza s-a consultat, zilele trecute, în cadrul unei reuniuni private cu mai mulți lideri de opinie informali din Timișoara, care au acceptat să-i acorde susținere în proiectul de relansare a unui dialog civic real în orașul de pe Bega.

În timp ce Florică Bârsășteanu se ascunde sub comunicate seci de presă, candidatul Orza, care și-a asumat o candidatură independentă, fără să beneficieze de un aparat de partid și de susținători, a ales să discute cu unii dintre oamenii care încă mai militează pentru normalitate în Timișoara, iar ulterior a lansat acel document programatic, care nu e unul electoral.

Ieșirea de azi în decor a candidatului PSD Timiș coincide cu vizita unor lideri centrali ai partidului la Timișoara și cu mai multe runde de organizare internă de partid. Oricum, Florică Bârsășteanu nu se consultă cu partidul și continuă să îl ignore pe deputatul Sorin Grindeanu, președintele în exercițiu al PSD Timiș. Așadar, în această logică tristă şi sinistră a lucrurilor, nu ar fi de mirare ca mâine, același Florica Barsasteanu să anunțe că toate proiectele primarului Nicolae Robu sunt frumoase, bune pentru comunitate, binevenite, fezabile, fiabile şi de senzație.

Pe departe, este cel puţin ciudat, dacă nu hilar, ca un candidat al PSD, aflat în cursa electorală pentru Primăria Timişoara, nu vreuna din Teleorman, loc de unde se trage şi “nea Florica”, să laude cu atâta ardoare şi sudoare a frunții, o serie de inițiative ale PNL, principalul competitor. Acum, nici nu stăm să plecăm urechea la ce spun inițiații în blaturi electorale cu miză, informații conform cărora deputatul Barsasteanu este conștient de rolul său de “iepure”, cu atât mai mult cu cât culoarul de alergare a fost trasat cu grijă de un grup de oameni potenți de afaceri, care au mari interese latifundiare în perimetrul Primăriei Timişoara.

Trist e că, încă președintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, nu face nimic. Sau poate că nici nu (mai) poate şi atunci ce să credem? Că tot ce a insinuat Traian Stoia, ieri, într-o declarație incendiară de presă, cu trimitere directă către Grindeanu, e adevărat?

Puţin probabil, până la proba contrarie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.