Timişoara pe când? Craiova şi Braşovul îşi fac stadioane noi, cu fonduri de la Guvern VIDEO

- Advertisement -

În urmă cu numai câteva zile, Primăria Braşov a anunţat că pe parcursul anului 2014, demarează lucrările de construcţie a noului stadion al oraşului. După Cluj, Ploieşti şi Bucureşti a venit şi rândul Braşovului să investească într-o arenă nou-nouţă, iar culema este că nici Craiova nu se lasă mai prejos.

Dacă intenţia primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu era cunoscută de multă vreme, cea a braşovenilor a cam luat prin surprindere, însă partea principală a subiectului constă în faptul că ambele administraţii demarează aceste priecte chiar în 2014.

Dacă stadionul din Craiova va avea aproape 40.000 de locuri şi va costa aproape de 100 de milioane de euro, fiind construit pe lângă acesta un adevărat complex sportiv, cel din Braşov se va bucura la final de 25.000 de spectatori şi va avea un cost ce se ridică la „doar” 40 de milioane de euro.

„E senzaţional, chiar divin. E mult peste ce avem în România”, a declart primarul Craiovei, Lia Olguţa Vailescu, după finalizarea proiectului care poate fi văzut în clipul de mai jos (şi foto). În cadrul acestui complex sportiv va mai fi construită şi o arenă destinată atletimului, stadion ce ar putea avea între 5.000 şi 10.000 de locuri.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=R3jR-dn4-sw#t=46]

Braşovul este pe lista investiţiilor cu o sumă alocată de Guvern de circa 10 milioane de euro în acest an, adică un sfert din totalul necesar finalizării construcţiei, după cum a fost anunţat în presa centrală zilele trecute, însă proiectul propriu-zis al arenei nu a fost încă finalizat.

Ambele stadioane ar urma să fie date în flosinţă în 2017, peste trei ani, când, poate, Timişoara va „atârna” din nou de o nouă promisiune electorală neîndeplinită – „construcţia unui nou stadion”, aşa cum şi actualul primar, Nicolae Robu, a anunţat înainte de instalarea în fotoliul de edil-şef.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare