Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialProcuroare amenințată și lovită în sediul Judecătoriei Timișoara

Procuroare amenințată și lovită în sediul Judecătoriei Timișoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Incident grav, chiar în sediul Judecătoriei Timișoara. O procuroare a fost amenințată și lovită de o tânără în momentul în care i-a înmânat o copie a mandatului de arestare preventivă.

Tânăra are 27 de ani și a fost prezentată magistraților Judecătoriei Timișoara duminică, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Din dosarul acsteia reiese că Maria Mirabela Nuțu a bătut o vânzătoare și a furat mai multe haine dintr-un magazin, în 23 mai. Ea a fost identificată de polițiști în 16 iulie, cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere și a fost reținută pentru 24 de ore. Duminică, 17 iulie, ea a fost prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au decis în favoarea arestării, iar procuroarea care se ocupă de caz i-a înmânat acesteia o copie a mandatului de arestare preventivă, moment în care tânăra a devenit agresivă.

„În data de 17.07.2016, ora 12.00, persoana vătămată M.L., având calitatea de procuror și aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la sediul Judecătoriei Timişoara, la camera 278, unde se afla pentru a susţine în faţa instanţei propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în dosarul penal nr. 5897/P/2016, ar fi fost lovită cu ambele mâini, ce erau încătușate, în zona feței de către inculpata Nuţu Maria Mirabela, cercetată în stare de reţinere, în dosarul penal menţionat, după dispunerea arestării preventive față de aceasta pentru o perioadă de 30 de zile şi după înmânarea unui exemplar al mandatului de arestare preventivă. În aceleași împrejurări, inculpata i-ar fi adresat persoanei vătămate amenințări cu privire la exercitarea unor acte de violență după ce va fi eliberată. Urmare a agresiunii, persoana vătămată a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare un număr de 3 zile de îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Astfel, pe lângă tâlhărie, Maria Mirabela Nuțu este cercetată acum și pentru ultraj judiciar. Ea urmează să fie prezentată cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, luni. De asemenea, reprezentanții Parchetului urmează să verifice dacă polițiștii au respectat prevederile legale privind procedura de paza şi supraveghere a persoanelor arestate sau reţinute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...