Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătatePremierul Grindeanu aruncă pisica Institutului Oncologic în curtea DSP. Ce spune despre...

Premierul Grindeanu aruncă pisica Institutului Oncologic în curtea DSP. Ce spune despre finanţarea obiectivului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Institutul Oncologic de la Timişoara rămâne încă la stadiul de proiect. Asta în condiţiile în care statisticile arata ca numărul îmbolnăvirilor de cancer creşte de la o zi la alta. Teoretic, banii ar trebui să vină de la Ministerul Sănătăţii, iar formalităţile în acest sens au fost îndeplinite acum mai bine de un an. Mai exact, în 2015 atunci când guvernul aproba indicatorii tehnico-economici.

„Din analiza situației existente în România, cu precădere în zona de Vest, a rezultat necesitatea dezvoltării capacităţii spitaliceşti pentru tratarea bolii canceroase, avându-se în vedere extinderea acesteia în ultimele decade. Cancerul reprezintă a doua principală cauză de mortalitate (19,4%), după bolile cardiovasculare. Timiș este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, cu peste 15.000 de pacienți luați în evidență, numărul cazurilor nou apărute fiind în creștere (3.453 de cazuri nou apărute în 2014, comparativ cu 2.190 în 2008)”, anunţa Guvernul României, la finele lunii septembrie.

Prezent la Timişoara, în cadrul unei vizite la Spitalul de Copii din Timişoara, premierul Sorin Grindeanu a declarat „Haideţi să vă spun cine e de vină pentru ruina asta. S-au alocat bani pentru Institutul Oncologic şi domnii de aici, nu mai trebuie găsite mereu cauze, de cele mai multe ori cauza e locală. Domnii şi doamnele de la structurile de aici au tot anulat licitaţii şi suntem în situaţia în care deşi banii sunt alocaţi şi au fost alocaţi şi anul trecut nu au fost cheltuiţi pentru că unii nu au ştiut să facă unele lucruri locale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...