Carambol-pe-Autostrada-A1-16

Lucrările la Autostrada Lugoj-Deva nu pot fi finalizate din cauza unor interese obscure – asta susţine preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, care a făcut o serie de precizări pe tema lucrărilor.

„A intervenit anul trecut o asociaţie pentru protecţia mediului care a făcut presiuni la Ministerul Transporturilor, la guvernul tehnocrat. Eu cred, şi îmi asum acest lucru, că s-a încercat blocarea acestei investiţii şi nefinalizarea tronsonului de autostradă, pentru că, până la urmă, s-a ajuns ca acest proiect să fie finanţat suplimentar, să se realizeze alt proiect cu descărcare suplimentară de pe autostradă, în judeţul Hunedoara. Realizarea acestui viaduct pentru urşi costă aproximativ 180 de milioane de euro. Deci suplimentarea la ceea ce era existent, iar asta este o mare problemă pentru că cu acei bani se putea realiza un alt tronson de autostradă”, a declarat şeful CJ Timiş.

Lămuriri a oferit şi secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, care a explicat că „Eu zic că trebuie să protejăm natura şi trebuie să protejăm animalele, dar trebuie să vedem în ce zone sunt aceste animale, dar din câte am vorbit cu iubitori de animale şi asociaţii de vânătoare mi s-a spus că în acea zonă nu sunt urşi. Acuma nu aş vrea pentru un tip de abordare a unuia sau a altuia să blocăm o autostradă care e un drum european, pentru că acest drum leagă Bucureşti de Budapesta. Încetineşte, nu se blochează, proiectul merge mai departe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here