Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieProiectul Institutului Regional de Oncologie Timisoara, reexpertizat pentru 300.000 de euro

Proiectul Institutului Regional de Oncologie Timisoara, reexpertizat pentru 300.000 de euro

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Proiectul prin care la Timișoara se va construi un Institut Regional de Oncologie, în clădirea-fantomă de pe Calea Torontalului, se află din nou în atenția Ministerului Sănătății, care a scos la licitație actualizarea expertizei tehnice și a studiului de fezabilitate.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, aduce vești despre ceea ce ar urma să devină Institutul Regional de Oncologie din Timișoara. ”Șeful” celui mai vestic județ al României susține că proiectul apărut în timpul guvernării PSD, partid al cărui membru este și Dobra, a primit finanțare din partea guvernului PNL pentru a scoate la licitație actualizarea documentației necesare expertizării tehnice și elaborării studiului de fezabilitate pentru clădirea construită în anii ’90 pe Calea Toronatului, la intrarea în Timișoara, un proiect prins într-un ”sistem bolnav”, așa cum amintește Dobra prin intermediul paginii sale de pe o rețea de socializare.

”Am militat mereu pentru Institutul Regional de Oncologie din Timișoara, clădirea-fantomă acum, de pe Calea Torontalului. Timișul se află printre județele cu cea mai mare incidență a cancerului din România. E cumplit ce poate să facă boala aceasta și cu ce furie distruge trupuri, suflete și vieți. Prins în hățișul birocratic, proiectul Institutului s-a blocat de multe ori, iar documentația a expirat. Iată că demersurile pe care le-am făcut pe lângă Ministerul Sănătății, în timpul guvernării PSD, dau rezultate, iar lucrurile încep să se miște. Direcția de Sănătate Publică Timiș a lansat o licitație pentru «actualizarea expertizei tehnice, inclusiv studiul topografic si studiul geotehnic, a serviciilor de actualizare a temei de proiectare si de actualizare/elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Institutul Regional de Oncologie Timisoara, Calea Torontalului nr.5». Valoarea contractului se apropie de 300.000 de euro, iar ofertele se depun până în data de 6 martie. Din acest punct, nu ar trebui să treacă mai mult de trei luni, până la finalizarea procedurii de actualizare. Institutul Regional de Oncologie din Timișoara este un obiectiv la care țin foarte mult, pentru care am făcut și voi face în continuare multe drumuri la București, până când reușesc să îi conving pe cei de acolo de importanța unui astfel de proiect”

a explicat președintele Consiliului Județean Timiș..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Fostul county-manager al pesedistului Dobra merge mai departe cu penelistul Nica

Pariurile la CJ Timiș, privind câștigătorul concursului pentru ocuparea unui post de consilier juridic...

”Abureli” a la Dobra (CJ Timis): ”Timisoara va avea stadion nou!”, dar nu are nici proiect

Consiliul Județean (CJ) Timiș, prin intermediul preşedintelui Călin Dobra, a anunțat ieri, cu surle...

CJ Timis se lauda cu documentatia de extindere la patru benzi a drumului spre Sanandrei

Consiliul Județean a contractat, prin licitație, serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate pentru...