AMENZI pentru soferii care murdaresc cu noroi strazile din Timisoara

- Advertisement -

Mai mulți conducători auto au fost sancționați cu amenzi maxime de polițiștii locali după ce oamenii legii au constatat că cei aflați la volanul unor vehicule au murdărit cu noroi drumurile publice de pe raza municipiului Timișoara.

Zilele trecute vă arătam cum iese un șofer cu mașina prin parcul Civic, pe carosabil, cu roțile pline cu noroi, dar și ce tranșee cu pământ rămân în urma unor astfel de nesimțiți. Astăzi, polițișitii locali ne-au informat că amendează conducătorii auto care ies din organizările de șantiere fără a spăla roțile autovehiculelor, murdărind astfel căile publice sau se deplasează cu autovehicule și nu iau măsurile necesare pentru preîntâmpinarea împrăștierii pe carosabil a materialului transportat.

”Cetățenii sesizează astfel de aspecte deoarece prin murdărirea carosabilului cu noroi și alte materiale se produce praf și chiar se pune în pericol circulația altor autovehicule. În ultima săptămână au fost efectuate verificări, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aplicând un număr de șase astfel de sancțiuni, trei la persoane fizice și trei la persoane juridice în zone precum Circumvalațiunii, Torontalului, Aradului, Pictor Zaicu. Sancțiunile pentru persoanele fizice au fost de câte 1.000 lei fiecare, iar la persoanele juridice de câte 2.500 lei fiecare, conform HCL 371/2007”, ne-au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Oamenii legii atrag atenția că murdărirea căilor publice ca urmare a activităților de încărcare-descărcare a mijloacelor de transport și neluarea măsurilor de asigurare a unei rampe de spălare sau de curățare a roților autovehiculelor și neluarea măsurilor necesare pentrui a preveni murdărirea căilor publice se sancționează cu amenzi de până la 1.000 lei pentru persoanele fizice și de până la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada următoare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare