AcasăStiriAdministratieParteneriatul Timis - Veneto (Italia), colaborari in educatie, cercetare si administratie publica

Parteneriatul Timis – Veneto (Italia), colaborari in educatie, cercetare si administratie publica

Având în vedere relațiile tradiționale de prietenie dintre județul Timiș și Italia, bazate pe respect și sprijin reciproc, Consiliul Județean Timiș (CJT) a semnat o înțelegere de cooperare cu Regiunea Veneto din ”Cizmă”. Documentul a fost parafat de către președintele CJT, Călin Dobra, în prezența E.S. dl Niccolò Maso, Consul Onorific al Republicii Italiene la Timișoara, care a avut o contribuție considerabilă în acest nou pas de consolidare a relațiilor.

Înțelegerea are scopul de a crea legături mai puternice între instituțiile de cercetare și educație, universități, asociații și organizații neguvernamentale care desfășoară activități economice la nivel local. În plus, se dorește promovarea activităților de schimb în diferite sectoare, precum cel al administrației publice, comerțului și economiei, științei și tehnologiei, agriculturii și silviculturii, turismului, al sănătății, sportului, educației și formării. De asemenea, sunt vizate marile rețele de transport, precum și gestionarea teritorială și valorificarea patrimoniului cultural și de mediu.

Parteneriatul cu Veneto este unul de tradiție, Consiliul Județean având încheiate acorduri de cooperare cu această regiune și în trecut. Buna colaborare și activitățile concrete desfășurate au condus la dorința de întărire a parteneriatului, prin documentul semnat astăzi. ”Am lărgit mult aria de aplicabilitate a parteneriatului. Este un pas firesc, având în vedere că primul acord de colaborare cu ei a fost semnat acum 17 ani. Comunitatea italiană din județ este importantă pentru noi și ne dorim să creștem prezența companiilor din peninsulă în județ, dar nu trebuie să ne oprim la schimburile economice. Avem multe de câștigat dacă lucrăm la dezvoltarea relațiilor în educație, cercetare, administrație publică”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

”Prezența instituțiilor, a investitorilor și cetățenilor italieni pe teritoriul județului și, în general, al circumscripției consulare pe care o reprezint, nu trebuie să fie doar numerică, ci una activă în promovarea relațiilor dintre cele două țări, Italia și România. Ținând cont de o relație deja consolidată între județul Timiș și Regiunea Veneto, această înțelegere de cooperare este un instrument important prin care vor fi promovate și organizate activități reale care vor contribui la realizarea unor proiecte cu profil antreprenorial, turistic, socio-cultural și sanitar. Cea de astăzi este o ocazie strategică pentru consolidarea ulterioară a bunei colaborări dintre un județ și o regiune dintre cele mai importante ale țărilor de apartenență”, a declarat E.S. dl. Niccolò Maso, Consul Onorific al Republicii Italiene la Timișoara.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente