Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

”Abureli” a la Dobra (CJ Timis): ”Timisoara va avea stadion nou!”, dar nu are nici proiect

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consiliul Județean (CJ) Timiș, prin intermediul preşedintelui Călin Dobra, a anunțat ieri, cu surle și trâmbițe, că ”Timișoara va avea stadion nou! Arena de 30.000 de locuri a intrat în licitație”, însă a mințit cu vârf și îndesat. Prin omisiune, desigur, în stilul PSD.

Cel mai de seamă reprezentant al CJ Timiș, președintele Călin Dobra, a anunțat că promisiunile instituției pe care o conduce vizavi de realizarea unui nou stadion pentru Timișoara se concretizează. Liderul PSD Timiș a anunțat, prin itermediul unui comunicat de presă institulat exact așa cum se poate citi între ghilimelele de mai sus, că documentația necesară realizării noii arene a intrat în licitație publică și că instituția care se ocupă de tot ce necesită ridicarea noii arene, Compania Națională de Investiții (CNI), a alocat 700.000 de lei pentru această etapă. Cea a ”uitat” Dobra să menționeze de la bun început este faptul că ”documentația necesară noii arene” nu este altceva decât un banal studiu, care nu precizează nimic concret.

Explicațiile vin mai apoi, după grosolana dezinformare. Serviciul licitat presupune întocmirea studiului de prefezabilitate, a celui de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum și elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate prin Certificatul de Urbanism.

Conform reprezentanților Consiliului Județean Timiș, viitoarea arenă timișoreană va avea 30.000 de locuri și va fi construită prin CNI, pe locul actualului stadion. Amplasamentul a fost predat către CNI de CJ Timiș în luna iulie și are o suprafață aproximativă de 58.000 mp. Proiectul propune demolarea actualului stadion și construirea unei noi arene sportive cu tribune acoperite. Demolarea actualului stadion intră în sarcina Consiliului Județean Timiș, care se angajează să realizeze utilitățile necesare. Disciplinele sportive principale avute în vedere sunt fotbalul și rugby-ul. Această prevedere nu este limitativă și se referă la sporturile populare cu necesarul cel mai mare de suprafață de joc.

”Ne aflăm în fața unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp după ce am predat amplasamentul, CNI a și lansat licitația pentru studiile necesare. Investiția se mișcă în acest moment foarte rapid. Firma care va câștiga licitația va avea termen 4,5 luni să predea documentația. Suntem la dispoziția Companiei pentru orice situație ce ar putea să apară, astfel încât să nu existe sincope în derularea investiției”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Conform caietului de sarcini lansat în licitație publică, complexul sportiv va fi omologat Categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat național, de Champions League, de Campionat European și de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va îndeplini standardele pentru desfășurarea competițiilor la nivelul SuperLigii Naționale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby și a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla în imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerințelor minime de distanță impuse de regulamentele competițiilor de fotbal și de rugby.

Câștigătorul licitației va avea la dispoziție mai puțin de cinci luni pentru a pune la dispoziția Companiei Naționale de Investiție documentația solicitată, pasul următor fiind licitarea proiectării și execuției noului stadion. Ofertele de participare vor fi deschise în 4 octombrie.

Arena va fi construită prin Compania Națională de Investiții, beneficiar fiind Consiliul Județean. Actualul stadion Dan Păltinișanu, construit în perioada anilor 1960, se află într-o stare precară privind rezistența construcției și nu mai prezintă siguranță în exploatare.

Rămâne de văzut în ce ”stare” va rămâne studiul lansat spre licitație de CNI și în cât timp se va ridica viitorul stadion al Timișoarei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la Dudeștii Noi! Șeful de cabinet al CJ Timiș stă în capul mesei lui Alin Nica, alături de pseudo-interlopul Cristian Birlic de la...

Cu siguranță, azi, revista Cancan a dat lovitura de grație președintelui CJ Timiș, liberalul...

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

CJ Timiș prelungește termenul de depunere a proiectelor pe bugetul participativ! Timișenii mai pot face propuneri până pe 15 iunie

În urma solicitărilor primite din partea cetățenilor, Consiliul Județean Timiș prelungește termenul de depunere...