Piata imobiliara din Timisoara, locul doi la nivel national

- Advertisement -
Potrivit specialiștilor, luna iulie a acestui an a însemnat, pentru județul Timiș, un număr de 4.974 de tranzacții imobiliare încununate cu succes de proiectul regional de tip mixt Iulius Town din Timișoara.
Județul Timiș a înregistrat o evoluție pozitivă în primele șapte luni ale anului 2019, ocupând locul doi într-o statistică realizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

„Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în luna iulie 2019, în București – 8.871, Timiș – 4.974 și Ilfov – 3.822. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Tulcea – 298, Gorj – 297 și Olt – 167”, arată ANCPI.

De asemenea, Timișul a urcat, în luna iulie a anului curent, pe primul loc în clasamentul vânzărilor de terenuri agricole cu 795 de tranzacții, urmat apoi cu de Arad cu 535 și de Dolj cu 506 de contracte.

Cel mai mare proiect real estate din România

La finele lunii august, la Timișoara, a fost inaugurat Iulius Town – cel mai mare proiect real estate din România ce se ridică la o investiție de nu mai puțin de 442 de milioane de euro.

Proiectul regional de tip mixt este format din 450 de magazine, 100.000 mp de spaţii office, un cinema multiplex cu 12 săli și un concept de cinema VIP cu cină și film, centru fitness cu piscină semiolimpică,  grădiniță și școală primară, un hub medical, un tunel auto și 4.070 de locuri de parcare, restaurante, cafenele și o galerie de artă murală desfășurată pe o suprafață de 2.000 de mp. Mai mult, Iulius Town are și un parc, mii de arbori, lac, carusel etajat, locuri de joacă pentru copii și un patinoar.

Ansambluri populare în Timișoara

Unul dintre cele mai populare ansambluri rezidențiale în Timișoara este Complexul Vivalia Grand. Cu o suprafață curpinsă între 45,51 de mp și 112,26 de mp, acesta este alcătuit din garsoniere, apartamente cu 1, 2, 3 și 4 camere a căror prețuri pornesc de la 1208 de euro + TVA pe mp.

„Dezvoltăm un concept inovativ, urban, dedicat noii generații de tineri și familii. Construim nu doar apartamente ci oferim noi oportunități pentru cei dornici de o viață activă, dinamică, o viață conectată la inima orașului, un oraș viu, demn de titlul de Capitală Cultural Europeană”, spun reprezentanții spațiului locativ.

De asemenea, la dispoziția cumpărătorilor este și Complexul Macilor Residence 2 din Zona Braytim, Giroc. Acesta oferă spre vânzare apartamente cu două camere începând de la 60.000 de euro + TVA și apartamente cu trei camere în schimbul unor sume ce pornesc de la 81.000 de euro + TVA.

Un alt ansamblu rezidențial disponibil pe Korter.ro este Aurora Residence de pe strada Paul Constantinescu. Doritorii pot achiziționa aici, în schimbul unor sume ce pornesc de la 123.000 de euro,  apartamente cu trei camere, cu o suprafață de 143 de mp.

Câteva mii de anunțuri imobiliare din Timișoara sunt centralizate pe site-ul de anunțuri vânzări Flatfy.ro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Preţul apartamentelor din Timişoara se stabilizează

Preţul de vânzare a apartamentelor vechi din Timişoara se...

Primarul Robu nemulţumit de declaraţia viceprimarului Stoia

Discuţiile contradictorii şi conflictele între primarul şi viceprimarul oraşului...

Clădirea cu Materna din Centrul Timişoarei luată în vizorul rromilor

Două apartamente cu hol comun din cadrul clădirii rezidenţiale...

D’ale imobiliarelor sau cum să o iei razna în procesul de căutare

Student, persoană între vârste, familie, prieteni oricum s-ar numi...

Din aceeași categorie

Categorii Populare