Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEconomieÎn 2013, locuinţele s-au ieftinit în România. Timişoara este singurul oraş unde...

În 2013, locuinţele s-au ieftinit în România. Timişoara este singurul oraş unde preţurile au crescut

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Preţul mediu cerut în prezent de către vânzători este de 898 de euro pe metru pătrat, faţă de 978 de euro pe metru pătrat, valoare valabilă la începutul anului trecut. Reculul consemnat în 2013 este cu peste 50% mai mare decât suma scăderilor din cei doi ani anteriori, când, potrivit datelor Imobiliare.ro, preţurile s-au diminuat cu 4% (în 2011) şi, respectiv, 1,3% (în 2012).

Aşa cum era de aşteptat, în cele mai mari oraşe ale țării, inclusiv în Bucureşti, reducerile din ultimele 12 luni se situează sub media naţională. În majoritatea cazurilor, „tonul” ieftinirilor este dat de apartamentele noi, ceea ce contribuie la îngustarea vizibilă a diferenţei faţă de segmentul locuinţelor vechi.

Ecepţia de la această regulă este Timişoara, acolo unde preţurile s-au înscris pe un trend ascendent în ultimul an. Per total, apartamentele noi şi vechi din oraş sunt azi cu 1% mai scumpe decât în perioada similară a anului trecut, Indicele Imobiliare.ro situându-se la o medie de 793 de euro pe metru pătrat (faţă de 785 de euro pe metru pătrat la începutul lui 2012). Avansul a fost dictat în mod exclusiv de proprietarii locuinţelor vechi, care şi-au majorat pretenţiile cu 2,2%, până la 786 de euro pe metru pătrat (de la 769 de euro pe metru pătrat). La polul opus, unităţile locative nou-construite au consemnat un declin substanţial, de 5,3%, de la 879 la 832 de euro pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare