Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primarul Robu, în vizită la cele două apartamente pe care le-ar fi vândut prin ,,abuz în serviciu”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost pus ieri sub urmărire de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu într-un dosar privind mai multe retrocedări ilegale făcute în baza Legii 112.

Dosarul vizează vânzarea ilegală a circa 1.000 de apartamente, în baza Legii 112, însă acuzațiile care i se aduc lui Robu vizează doar două apartamente.

Alături de edilul în funcție, în dosar mai sunt cercetați și viceprimarul Dan Diaconu, fostul secretar Ioan Cojocari, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Traian Stoia și fostul șef al Direcției de Patrimoniu, Martin Staia.

Prejudiciul se ridică la 40.000.000 de euro. Primarul Nicolae Robu susține însă că nu are cunoștință ca în mandatul său să se fi comis ilegalități.

Acesta a fosta astăzi alături de Vocea Timișului la adresa unde sunt situate cele două apartamente care apar în dosar. După cum se poate vedea din filmări, este vorba despre spații extrem de mici, iar unul din proprietari declară că primarul sau altcineva din cadrul primăriei, nu ar fi cerut niciodată bani pentru tranzacție.

Primarul Nicolae Robu a declarat pentru Vocea Timișului că „în timpul mandatului meu se spune că s-au vândut două apartamente fără respectarea cerințelor Legii 112 din 1995. Cele două apartamente sunt pe o listă care cuprinde aproape 1.000 în total, mai exact 968.

Deși este vorba de doar două apartamente extrem de modeste dintr-un total de 968, eu am fost prezentat așa ca vedetă națională în prim-plan, ca infractor potențial că deocamdată sunt doar suspect, într-o fraudă care a implicat 1.000 de apartamente cu un prejudiciu de 40.000.000 de euro.

Eu cred că este profund incorect, ar fi trebuit să se prezinte lucrurile așa cum au fost ele în realitate, în timpul mandatului lui Robu s-au vândut două apartamente, unul cu o cameră și unul cu două camere, apartamente extrem de modeste către familii extrem de modeste, se presupune fără respectarea condițiilor Legii 112.

Asta se presupune deocamdată, eu încă nu sunt lămurit, pentru că nu eu am întocmit contractele. Eu le-am semnat după ce am avut garanția că totul a fost legal”.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare