Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost pus ieri sub urmărire de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu într-un dosar privind mai multe retrocedări ilegale făcute în baza Legii 112. Dosarul vizează vânzarea ilegală a circa 1.000 de apartamente, în baza Legii 112, însă acuzațiile care i se aduc lui Robu vizează doar două apartamente.

Alături de edilul în funcţie, în dosar mai sunt cercetaţi şi viceprimarul Dan Diaconu, fostul secretar Ioan Cojocari, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Traian Stoia şi fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Martin Staia. Prejudiciul se ridică la 40.000.000 de euro. Primarul Nicolae Robu susține însă că nu are cunoștință ca în mandatul său să se fi comis ilegalități. Acesta a fosta astăzi alături de Vocea Timișului la adresa unde sunt situate cele două apartamente care apar în dosar. După cum se poate vedea din filmări, este vorba despre spații extrem de mici, iar unul din proprietari declară că primarul sau altcineva din cadrul primăriei, nu ar fi cerut niciodată bani pentru tranzacție.

Primarul Nicolae Robu a declarat pentru Vocea Timișului că „în timpul mandatului meu se spune că s-au vândut două apartamente fără respectarea cerințelor Legii 112 din 1995. Cele două apartamente sunt pe o listă care cuprinde aproape 1.000 în total, mai exact 968. Deși este vorba de doar două apartamente extrem de modeste dintr-un total de 968, eu am fost prezentat așa ca vedetă națională în prim-plan, ca infractor potențial că deocamdată sunt doar suspect, într-o fraudă care a implicat 1.000 de apartamente cu un prejudiciu de 40.000.000 de euro. Eu cred că este profund incorect, ar fi trebuit să se prezinte lucrurile așa cum au fost ele în realitate, în timpul mandatului lui Robu s-au vândut două apartamente, unul cu o cameră și unul cu două camere, apartamente extrem de modeste către familii extrem de modeste, se presupune fără respectarea condițiilor Legii 112. Asta se presupune deocamdată, eu încă nu sunt lăumurit, pentru că nu eu am întocmit contractele. Eu le-am semnat după ce am avut garanția că totul a fost legal”.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.