AcasăStiriPoliticaÎnfrângeri pe bandă rulantă: Robu a pierdut cursa pentru funcția de prim-vicepreședinte...

Înfrângeri pe bandă rulantă: Robu a pierdut cursa pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL

Înfrângeri pe bandă rulantă pentru filiala de Timiş a PNL. Ieri candidatul susţinut de PNL Timiş în cursa pentru şefia PNL, Cristian Buşoi, a pierdut cu un scor ruşinos cursa pentru şefia partidului. Ludovic Orban a fost ales lider al PNL cu 78% din voturile a 5.000 de delegaţi care au votat la congresul PNL. Nicolae Robu, liderul filialei Timiş, a candidat pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte al PNL, dar a pierdut cursa. Robu a obţinut doar 483 de voturi faţă de 1.264 cu cât şi-a adjudecat Iulian Dumitrescu funcţia de prim-vicepreședinte pentru Mediul de afaceri și societate civilă. Liberalii şi-au ales astăzi patru prim-vicepreşedinţi, 16 vicepreşedinţi, 8 vicepreşedinţi pe domenii şi 8 vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare, 16 membri pentru Biroul executiv şi un secretar general.

„În PNL există democrație, libertate și orice membru PNL are dreptul să aibă o opinie și să voteze conform acestei opinii. Din câte știu eu, domnul Robu este un delegat din aproape 150 de delegați și de asemenea din câte știu eu despre statutul PNL fiecare delegat contează conform propriei conștiințe, propriului discernământ, de altfel votul fiind secret. Dacă un președinte de filială are o poziție privind un candidat ea nu poate servi decât ca o recomandare către cei care participă la acest congres. (…)Acest congres are un final așteptat. Voi deveni președintele PNL. (…) A fost preferința domniei sale să nu facă parte din echipa mea. Eu nici măcar nu am putut să discut cu domnul președinte Robu acest lucru. Eu cred că înainte de a avea o decizie pe această temă și a anunța public susținerea pentru domnul Bușoi putea să aibe o discuţie cu mine, dar încă o dată îi respect opțiunea. Este dreptul dânsului să aibă o preferință, dar este preferința domniei sale și prin această preferință exprimată public domnul Robu a ales să nu facă parte din echipă, dar pentru mine echipa este întregul PNL, nu numai cei care vor fi aleși după congres”, a declarat Ludoviv Orban la Timişoara înainte de congresul PNL.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!
Vlad Marcu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente