Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Scandal monstruos! (Pseudo)alegeri și (pseudo)câștigători în PNL Timiș, sub bagheta magică a aventurierului Alin Nica

- Advertisement -

Circul a început de azi-dimineață, chiar în fața fostului cinematograf  ”Capitol” din Timișoara, acolo unde, cu începere de la ora 9, liberalii bănățeni s-au strâns, ca să-și aleagă conducerea municipală. În ideea că, săptămâna viitoare, pe data de 10 iulie, dacă totul ar fi decurs normal, delegații ar fi revenit la urne ca să decidă, de această dată, conducerea județeană! Acesta a fost planul de bătaie al organizatorilor doar că, așa cum se poate întâmplă și în fotbal, gazdele au luat bătaie, au pierdut puncte și, mai mult decât orice, au dat bir cu fugiții, încă de la începutul partidei. Ca niște lași!

Cum nu au putut să acuze arbitrajul, că jucau pe teren propriu și-l aveau pe omul cu fluierul, chiar în buzunarul de la piept, oamenii președintelui interimar, Alin Nica, au dat vina pe fanta de lumină și pe grupuri de agitatori și interlopi. Deși, însuși organizatorii, au plantat, dis-de dimineață, la intrarea în sala ”Capitol”, o firmă privată de pază. Decizie care i-a iritat, la maxim, pe cei care ar fi trebuit să dea cu ștampila pe unul dintre cei doi candidați pentru funcția de președinte al PNL Timișoara: viceprimarul Cosmin Tabără și consilierul local, Raul Ambruș, șeful tineretului liberal.

E foarte adevărat că, încă de acum câteva zile, au apărut tensiuni în rândul fracțiunilor din interiorul PNL Timiș când, o parte dintre susținătorii lui Ambruș, s-au plâns că au dispărut de pe listele de delegați. Este vorba despre exact același grup (circa 150 de persoane), care n-a fost lăsat, nici azi dimineață, să intre în fostul cinematograf ”Capitol”, locul unde ar fi trebuit să se desfășoare alegerile, de către bodyguarzii tocmiți de secretarul general al filialei, primarul de Sânnicolau Mare, Dănuț Groza.

Și de aici a început haosul și au curs acuzele. S-a strigat ”hoții” și ”demisia”, ceea ce, niciodată în istoria PNL, nu s-a mai întâmplat. Au fost îmbrânceli, cuvinte grele și acuzații halucinante. În cele din urmă, când s-a permis accesul tuturor în sală, ca să nu se mai uite timișorenii ca la iarmaroc la spectacolul grotesc oferit de liberali, circul s-a mutat în interior. Între timp, la fața locului a ajuns și poliția, chemată în ajutor de deputatul Claudiu Chira, angajați ai MAI care au făcut un control de rutină, încercând să se dumirească care e motivul scandalului public din plin centrul Timișoarei.

Și, în busculada de țipete și urlete, acuzații și jigniri, a mai apărut, în fața oamenilor legii și șeful Piețe SA, liberalul Liviu Cocean care a reclamat faptul că a fost amenințat de secretarul general al PNL Timiș: „Mi-a spus Groza că lucrurile nu vor rămâne așa. Nu știu ce-o să-mi facă. Vreau să văd. Probabil că o să trebuiască să ocolesc Sânnicolau”. Până la un punct, când președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, simțit că lucrurile nu ar ieși din urnă, cum ar trebui, și a anunțat că votul se suspendă, iar alegerilor vor fi reprogramate, la o data care va fi comunicată, ulterior. Ba mai mult, a transmis, pe orizontală, ca sala să fie evacuată.

Alin Nica, printre urări cu ”demisia”, de la microfon, și-a motivat și decizia de închidere a ”plenarei” liberale: „Cei care au drept de vot sunt toți membri PNL cu cotizația la zi, care sunt înscriși în programul MyPNL, până la 31 decembrie 2020. Din păcate, din cauza unor inadvertențe pe care le vom studia, să vedem cum s-a ajuns aici, unii membri nu figurează în program. Nu este vina nici a conducerii județene, nici conducerii a organizației municipale, e o chestiune tehnică, care ține de secretariat. De secretariatul organizației Timișoara, care trebuie să asigure conformitatea între deciziile noastre statutare și ceea ce se regăsește în MyPNL. Ținând cont de toate acestea, nu am altă variantă decât să anulez aceste alegeri, pentru că nu avem garanția că cei care vor vota sunt cei care au drept de vot”.

Unde a greșit Alin Nica?

E cât se poate de clar că președintele CJT și al PNL Timiș, Alin Nica, a oprit ”lucrările științifice” de la sala ”Capitol” pentru că a simțit că voința sa nu va fi respectată de turmă și că, după numărătoarea voturilor, există riscul mare ca favoritul său, Cosmin Tabără, să se facă de râs și să piardă alegerile, în fața lui Raul Ambruș. Și, odată cu eșecul viceprimarului Tabără, pe care l-a girat cu două mâini, chiar și prin declarații publice, să o ia și el în freză, la alegerile pentru ”județenele” de săptămâna viitoare, programate pe 10 iulie.

Și asta a fost prima greșeală a interimarului Alin Nica: că a încercat să-l impună organizației PNL Timișoara, ca președinte, pe viceprimarul Cosmin Tabără. Nu doar că a încercat să-l bage pe gât filialei, ci a și forțat lucrurile, până la extreme. De aici și reacția, de azi, a PNL Timiș, lucru care ar trebui să-i dea de gândit fostului primar de Dudeștii Noi, măcar în al doisprezecelea ceas. Un lucru e cert: dacă, azi, Tabără ar fi pierdut alegerile, săptămâna viitoare, Alin Nica ar fi putut să-și ia adio de la conducerea PNL Timiș, in favoarea contracandidatului său, Sorin Munteanu, primar de Buziaș. Și nici acum, salvat de clopoțel, viitorul politic al președintelui CJT, în fruntea organizației liberale, nu e cert. Absolut deloc! Ba, din contră!

O altă greșeală pe care a făcut-o Alin Nica e că s-a înconjurat de tot soiul de yesmani și combinatori. Mai mult, nu arată deloc ca un lider de partid și nici ca un președinte de CJ. Nu are forța necesară, nu are anvergură și nici verb. În afară de gargară și compuneri pe Facebook, Alin Nica nu există! Oricum, poate cea mai mare dintre erorile făcute de Nica, care au iritat filiala, mai mult decât orice, a fost intrarea într-o aventură, de-a dreptul eschibiționistă, când a decis să arunce PNL Timiș în brațele lui Florin Cîțu, grație jocurilor făcute de senatoarea Alina Gorghiu din Tecuci. Rețineți: fără consultări, cu atât mai mult cu cât, tot timpul, liberalii bănățeni au fost pro-Orban!!

Și bine zice primarul de Lugoj, liberalul Claudiu Buciu, că democrația nu se apără cu bodyguarzii și că PNL este supus unei siluiri profund nedemne, raportat la istoria și valorile sale. Mai mult că: ”Nica nu e Nica, ci e Groza. Nica care nu mai știe cum să stea în fața lui Groza: drept sau culcat, ducând în derizoriu organizația PNL Timiș și funcția de Președinte al Organizației Timiș. Acum a venit și rândul Organizației Timișoara să fie umilită de același păpușar, respectiv de aceeași păpușică. Astăzi alegerile de la Timișoara au fost organizate de Nica. Și tot el, recunoscându-și incapacitatea și de frică să nu piardă Președinția Organizației Timiș – previzibilă, le-a anulat”.

Nici Nicolae Robu, fost primar al Timișoarei și președinte al PNL Timiș, nu e deloc confortabil cu ceea ce s-a întâmplat, azi, în organizație:  ”Nu știu foarte multe detalii, dar am auzit că a fost ceva nemaiîntâlnit în istoria postrevoluționară a PNL. Să le fie rușine celor care întinează blazonul PNL, celor pentru care politica, în general, a fost și este doar un mijloc de accedere la funcții și la bani conecși. Îi felicit pe toți cei care au ajuns la tăria de a spune răspicat – Nu, așa nu mai vrem să continuăm!”.

Chiar și PSD Timiș, prin vocea președintelui Alfred Simonis, a reacționat prompt, referitor la circul liberalilor, din plin centrul Timișoarei: ”Firme de pază, cefe late, poliție, îmbrânceli, huiduieli, zeci de oameni ținuți afară în ploaie – așa a arătat jalnicul spectacol servit de liberalii din Timiș. Caragiale ar fi cu siguranță invidios că epigonii Brătienilor au reușit să depășească în ridicol grotescul personajelor sale. Filmările de la fața locului te duc cu gândul la birtul din Dudeștii Noi sau la o încăierare între nuntași băuți la o sală de evenimente din Sânnicolaul Mare și nicidecum la un eveniment public, desfășurat în cel mai civilizat oraș al țării”.

UPDATE: Dovada ca am avut dreptate! Președintele PNL, Ludovic Orban, a dispus continuarea alegerilor, în ciuda deciziei lui Alin Nica, de a le suspenda. S-a finalizat numărătoarea voturilor, Raul Ambruș fiind declarat căștigător, detașat, cu 293 de voturi. În schimb, viceprimarul Cosmin Tabără, girat de interimarul Alin Nica, a obținut 15 voturi. Partea proastă pentru Nica și gașca de zgomot e că a existat și cvorum. Așa că finalul este unul previzibil: săptămâna viitoare, când vor avea loc alegerile pentru funcția de președinte al PNL Timiș, Alin Nica riscă să piardă cursa!!! Și numai din cauza lui și, nu în ultimul rând a celor, care-l consiliază, îl sfătuiesc și-i șoptesc vorbe dulci, în timpane. Astăzi, la cum se comportă, absolut brownian, Nica pare captiv grupurilor de interese din jurul său. Și asta se vede de la o poștă…

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=AyjT19ESTh0]

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. Nah, ăștia cică ne conduc , ăștia și-au pus oamenii in poziții cheie și tot ăștia cică ne garantează viitorul. A, au mai și pierdut alegerile și îndatorat / furat țara intr un an mai mult decât toți ceilalți in 30 de ani . Tot între ăștia e și limbricul ăla de amenința cu lumânări de la Victor babes in timp ce si împărțea banii din sănătatea voastră cu băieții de partid și voi stăteati închiși in casa alergați de jandarmi , tot între ăștia a fost și Nasleu care urla beat a narcisism prin cluburi și dacă ii treceai prin cale , mai și punea vreun caltaboș ca Boncu sa va bată ,sau Robu care făcea combinații cu ei prin lesinatele lui din primărie (care mai și sugeau la caltaboș și se afișau pe la Dinar- vezi Google)…etc , Tot ăștia conduc și spitalul judetean unde mori de apendicita , mai vreți așa ceva ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore