Premieră naţională la Dudeştii Noi. Primul festival-concurs are loc în acest weekend

- Advertisement -

Comuna situată lângă Timişoara va fi gazda unui eveniment cultural-artistic euroregional care debutează în acest weekend, dar care se vrea, încă de pe acum, a deveni tradiţie.

„Realizăm o premieră săptămâna aceasta, nu doar în Timiş ci la nivel naţional. Vom organiza prima ediţie a Festivalului de dansuri populare Hora, un eveniment pe care dorim să îl transformăm din festival euroregional, cum va fi anul acesta, într-unul mult mai mare, de anvergură naţională, cu implicarea Asociaţiei Comunelor din România” susţine Alin Nica, edilul localităţii situate la 12 kilometri de Capitala banatului.

„La prima ediţie vor participa ansambluri din Serbia, Ungaria şi din vestul României, iar Festivalul va fi filmat şi retransmis de Televiziunea Română. Credem că promovarea tradiţiilor şi a culturii în această perioadă în care internetul şi alte tentaţii pot să distragă tinerii de la valorile tradiţionale – este esenţială pentru oricare comunitate, pentru păstrarea ei vie şi pentru păstrarea tradiţiilor în memoria colectivă” a mai adăugat tânărul primar al comunei timişene.

Sâmbătă va avea loc concursul efectiv, pentru că este un festival-concurs, iar seara, de la ora 17:00, se va desfăşura Gala laureaţilor la Casa de Cultură din Dudeştii Noi.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare