Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cele mai prețioase bijuterii handmade, în cadrul ART Jewerly, la Timișoara

- Advertisement -

ART Jewelry, festivalul aflat la a treia ediție în acest an, va readuce în centrul atenției bijuteriile handmade create de 21 de maeștri de talie internațională. În perioada 16-18 octombrie, organizatorii au pregătit gala de bijuterie, ateliere de mărgelit, concurs de fotografie și schimburi de experiențe. Finalista care va reprezenta Timișoara este Alina Emandi.

Finaliștii au fost selectați din țări precum Italia, Ucraina, Germania, Bulgaria, Armenia și România, din orașe precum București, Oradea, Sibiu, Galați, Arad, Pitești, Slobozia și Timișoara. În data de 17 octombrie, în cadrul Muzeului de Artă Contemporană, amenajat pe teritoriul Galeriei Calpe, publicul va putea urmări gala de bijuterie. De la ora 17.00 se va organiza și defilarea colecțiilor anunțate în cadrul evenimentului.

Printre cele expuse vor fi și lucrări create din mii de mărgeluțe mici de sticlă și pietre semiprețioase, metale prețioase, perle de cultură și materiale organice, cristale swarovski, cupru, materiale textile și accesorii metalice. Printre tehnicile propuse de designeri se numără broderii de mărgele și fir soutashe, împletituri de sârmă, piese croșetate și mixturi.

Gala de bijuterie va fi deschisă printr-un concert de muzică clasică și va cuprinde o expoziție caritabilă. Evenimentul se încheie cu desemnarea Celui Mai Bun Designer de Bijuterie.

Programul ART Jewerly Festival

16 octombrie

17.00 Meet & Greet – Întâmpinarea finaliștilor, schimb de experiență (Cărturești, str. Mercy nr. 7)

18.30 Atelieri de bijuterie cu Albena Petkova, Bulgaria (Reciproc, str. Mărășești nr. 14)

17 octombrie

11.00 – Atelieri de bijuterie cu Yana Cvetkova, Bulgaria (Cafeneaua Verde, P-ța Libertății, str. C. Brediceanu nr. 2)

17.00 Gala finaliștilor; Prezentarea celor 21 de colecții de bijuterie (Muzeu de Artă Contemporană, bastion Theresia, str. Hector nr. 1)

18 octombrie

11.00 Atelier de bijuterie cu Monica Vinci, Italia (Cărturești, Iulius Mall)

19.30 Prezentarea bijuterii internaționale – Eveniment caritabil (Cărturești, Iulius Mall)

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore