Anoushka Shankar pentru prima oară în România, la JazzTM

- Advertisement -

Într-o premieră în România, sitarista și compozitoarea, va susţine un concert în faţa publicului timişorean. Desemnată Femeia Anului în 2003, nominalizată la 3 Grammy-uri și câștigătoarea premiului Best Artist din partea Songlines este răspunzătoare de aducerea sunetelor Indiei în muzică mainstream.

Artistă, născută în Anglia, ca fiică a lui Ravi Shankar şi sora vitregă a celebrei Norah Jones, şi-a petrecut copilăria atât în Londra, cât şi în Delhi. Încă de la o vârstă fragedă, Anoushka a intrat în lumea muzicii, acompaniandu-l pe tatăl său în diverse turnee. După debutul din 1998, a fost nominalizată în anul 2003, alături de sora ei, la premiile Grammy, devenind prima şi cea mai tânără artistă la categoria „World Music”. Câştigătoare a premiului Best Artist din partea Songlines, este răspunzătoare de aducerea sunetelor Indiei în muzica mainstream.

Muzica sa combină o paletă variată de sunete, muzica indiană, jazz-ul, muzică electronică, flamenco-ul şi muzica clasică, ceea ce îi conferă o unicitate şi importanţă majoră în rândul exponenţilor cross-over.A colaborat cu artiști precum Sting, Lenny Kravitz, Thievery Corporation, Joshua Bell, Herbie Hancock, Buika, sau Nitin Sawhney.

Cel mai recent album, “Traces of You” este produs de Nitin Sawhney (cel care, printre altele, a făcut coloana sonoră pentru seria BBC Human Planet). Singura colaborare de pe noul material este cu Norah Jones, iar în ceea ce priveşte întregul proiect, inspirat din propriile experienţe, Anoushka spune că se simte mult mai conectată emoţional decât cu celelalte şase. „Oamenii vorbesc despre cum muzica clasică este pe cale de dispariţie. Eu nu cred asta. Are un public numeros şi nu trebuie să fie în competiţie cu altceva. Albumul acesta a fost o călătorie a vieţii, multă iubire, suferinţă dar şi o lumină de speranţă. Se bucură de un echilibru armonios”, a declarat cântăreaţă.

Pe lângă înclinaţia ei spre muzică, Anoushka este pasionată şi de literatură sau viaţa teatrului.În cadrul turneului, pe Anoushka Shakar o vor acompania: Manu Delago (hang, tobe, percuție),
Ayanna Witter-Johnson (voce, pian, violoncel), Sanjeev Shankar (shehnai), Pirashanna Thevarajah (percuție indiană) și Danny Keane (violoncel și pian). Evenimentul se va desfăşura în luna lui iulie, a anului 2014.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Concert hip-hop cu Phunk B, la Timisoara

Phunk B revine în Clubul Capcana pentru un concert...

Trupa Rockabil isi lanseaza noul album LIVE, la Timisoara

Trupa Rockabil își lansează noul album, intitulat ”Un cântec...

Teo Milea concertează la Timisoara, in cadrul unui turneu national

Pianistul Teo Milea concertează în România în perioada 24...

Paula Seling colinda in Ajunul Craciunului la Timisoara

Paula Seling vă aduce la Timișoara concertul ”Colindăm, Colindăm”,...

Concert tribut Led Zeppelin, la Timisoara, cu sarbii de la Melmac Riders

Vineri, cu începere de la ora 21:00, timișorenii care...

Produse gastronomice savuroase la Festivalul Minoritatilor Etnice din Timisoara

Timișoara pune în scenă ediția a patra a Festivalului...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img