Piaţa Unirii din Timişoara devine temporar parcare şi zonă de circulaţie auto

Date:

În Timişoara au loc lucrări vaste de reamenajare a centrului istoric. Şoselele ce înconjoară Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii şi Piaţa Sfântul Gheorghe vor deveni, rând pe rând, drumuri pietonale, iar toate aceste pieţe vor fi recondiţionate şi reamenajate.

Datorită haosului temporar cauzat de aceste lucrări, administraţia locală a venit cu o soluţie temporară pentru fluidizarea circulaţiei din „zona roşie” a oraşului, dar şi pentru crearea unor locuri de parcare temporare tot pentru această perioadă.

Astfel, Piaţa Unirii va deveni din 4 decembrie – zonă de parcare şi zonă de circulaţie auto. În faţa Şcolii Generale Nikolaus Lenau şi în faţa Domului Catolic vor putea parca provizoriu 150 de maşini cu plată timpark. Cei ce au deja abonamente Timpark în zona roşie a oraşului o vor putea folosi şi pentru parcarea din Piaţa Unirii. Mai mult decât atât, prin faţa Palatului Baroc vor fi puse jaloane pentru o „şosea provizorie”, ceea ce implică un drum de circulaţie auto în ambele sensuri cu câte o bandă. Şoferii ce vor veni de pe Strada Gheorghe Lazăr vor putea continua circulaţia prin faţa Palatului Baroc din Piaţa Unirii şi spre Palatul Discasterial până la Bastion.

Parcarea şi circulaţia auto din Piaţa Unirii va fi posibilă până la începerea lucrărilor din această piaţă pentru a fluidiza circulaţia” a declarat Nicolae Robu – primarul Timişoarei. „Se va circula cu o viteză mică de maxim 30 km/h

Sursa foto: Viorel Stanciu

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare