Unirea Sânnicolau Mare, demonstrație de forță la primul său meci din istorie în campionatul maghiar de handbal masculin

Date:

Handbalul sânmicloșan de seniori a debutat cu fast, ieri, în campionatul maghiar de handbal, sub privirile a aproximativ 200 de spectatori veniți să vadă nivelul pe care-l are sportul de pe semicerc la vecini, în Liga a IV-a a județului Csongrad. De altfel, unul mult sub ceea ce au demonstrat pe parchet jucătorii Unirii — cei mai mulți căliți de un juniorat cu turnee finale iar mai apoi de Divizia A —, în fața unui adversar ca FKSE Algyo II, vicecampioana ediției precedente. Spectatorii au asistat la o demonstrație de forță, iar echipa condusă de pe bancă de Jozsef Roosz Suba a fost aproape să atingă borna „50”, scorul final fiind 47-25.

Într-o zi în care România trebuia să câștige un duel de la distanță în fața Ungariei pentru a se califica la EURO 2016, Sânnicolau Mare, într-un duel direct cu vecinii, handbalistic, a pornit ziua cu dreptul, prevestind parcă și deznodământul grupei F. Favoriții publicului au avut parte și de o surpriză înaintea meciului, atunci când, un micuț fan le-a cerut jucătorilor să se iscălească pe un fanion al Unirii, ca mai apoi aceștia să-l convoace la o poză de grup.

„Îmi cere inima s-o mai spun o dată / Asta e țara mea, jur că-i minunată / Cei care simt la fel să-nceapă nebunia / Din toată inima pentru România”, acesta a fost refrenul, cântat de trupa Voltaj, cu care amfitrionii au început în gând meciul și care i-a motivat să demonstreze pe teren ceea ce știu să facă cel mai bine. După un moment de reculegere ținut în memoria lui Ștefan Deacu, fost component al echipei naționale de handbal în anii ’70, un fost coleg de al său, Vasile Istode, a dat lovitura de start a partidei. În straie noi, Unirea a fost de neatins, distanțându-se încă din start la 5-6 goluri diferență. Jocul a curs într-o singură direcție, pentru un final la peste 20 de goluri diferență, 47-25. Nu doar gazdele s-au remarcat, ci și arbitrii, doi tineri care au format un cuplu mixt și care au avut o prestație impecabilă.

La prima vedere va fi o cursă solitară pe care Unirea Sânnicolau Mare o va duce în campionat, dar care va putea avea direcția către nicăieri, devreme ce românii nu au drept de promovare, potrivit actualelor reglementări. Prezent la meci, președintele Asociației Județene de Handbal Csongrad, Fekete Joszef, a lăsat o urmă de speranță pentru echipa din cel mai vestic oraș al țării, spunând pentru Radio Timișoara că, dacă Unirea va câștiga campionatul și va exista un loc vacant în Liga a III-a, i se va permite accesul.

Campionatul regional Csongrad cuprinde 8 echipe, care joacă fiecare cu fiecare, iar mai apoi primele clasate se califică în playoff.

Unirea Sânnicolau Mare – FKSE Algyo II 47-25 (21-10)

Unirea Sânnicolau Mare: Roland Miclăuș 7 goluri, Dan Oancia 7, Bogdan Balog 6, Raul Ienciu 6, Bogdan Vișan 5, Denis Cosma 4, Ralph Roosz Suba 3, Daniel Parasca 3, Morar Dan 2, Bogdan Ungureanu 2, Vasile Perdei 1, Florin Bad 1, Emanuel Becker, Andrei Șerb, Narcis Ciobanu, Cristian Berbec.

FKSE Algyo II: Daniel Mikloș 7 goluri, Viktor Pal 7, Richard Szecsi 4, Atilla Padac 3, Daniel Costi 2, Balint Vas 1, Daniel Bakai, Levente Molnar, Zoltan Teimel, Adam Toth, Korpel Kovacs.

SannicolauMare

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare