poli-steaua-4

Spre bucuria unora, dar mai ales spre surprinderea altora, peste 23.000 de oameni au luat loc în tribunele bătrânului stadion “Dan Păltinişanu” din Timişoara, sâmbătă seara, pentru a asista la meciul dintre Poli Timişoara – echipă aflată în foame de puncte pentru evitarea retrogradării- şi Steaua Bucureşti – candidată serioasă la titlul de campioană.

Alb-negrii, vizibil “schimbaţi” în bine de la sosirea pe banca tehnică a lui Dan Alexa, au început timoraţi prima repriză, deşi o ocazie importantă a fost cea semnată de Trandu, care a profitat de o eraore a lui Tătăruşanu. Timişoreanul a tras, dar mingea s-a dus peste transversală, în minutul 12. După doar şase minute bănăţenii au mai avut o ocazie de gol, dar Pârvulescu a respins în corner din faţa lui Szekely, aflat într-o poziţie excelentă la un metru de poarta adversă. Minutul 32 aducea o nouă ocazie în tabăra gazdelor, dar şutul din lovitură liberă al lui Gorobsov poposeşte în braţele lui Tătăruşanu. Până la finalul primei părţi, Steaua s-a mai apropiat de poarta apărată excelent de Nuno Claro, dar elevii lui Reghecampf nu au izbutit deschiderea scorului.

Repriza secundă a debutat cu câte o schimbare în fiecare tabără, iar după cinci minute de la reluarea jocului Morariju a executat excelent o lovitură liberă, însă acelaşi Tătăruşanu scoate mingea din vinclul porţii. După o scădere de ritm, de abele părţi, publicul s-a mai animat la solicitările de penalty-uri, de ambele părţi, însă centralul Marius Avram nu s-a “complicat” cu faze inutile. Minutul 78 aducea poate cea mai importantă ocazie a oaspeţilor, care ratează, prin Iancu, deschiderea scorului, stelistul trimiţând o minge la câţiva centimetri deasupra de poartea timişorenilor. După numai patru minute, Steaua încearcă din nou, dar mingea refuză să intre în poarta lui Nuno Claro, Szukala fiind cel care a ratat de această dată. Două minute mai târziu e din nou rândul timişorenilor să rateze desprinderea, şutul lui Trandu trecând alături de poarta bucureştenilor. Minutul 89 aduce un nou şut la poarta Stelei, însă mingea expediată de Gorobsov este respinsă în corner de portarul campioanei. Prelungirile mai aduc o ratare în contul Stelei, prin Chipciu, dar tabela rămâne intactă, scorul 0-0, iar timişorenii adună la zestrea evitării retrogradării încă un punct preţios.

După finalul meciului, brigada de arbitrii a avut nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a putea părăsi incinta terenului de fotbal, întrucât roş-albaştrii, din motive neelucidate până la această oră, au tăbărât efectiv peste aceasta, însă evenimentul nu a degenerat.

Poli Timişoara: Nuno Claro, Belu, Mera, Şeroni, Morariju, Petre (min.87-Petrovic), Boldea (min.46-Bărbuţ), Gorobsov, Poparadu, Trandu, Szekely (min.67-Mansour). Antrenor: Dan Alexa.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu, Varela, Szukala, Gardoş, Pârvulescu (min.70-Latovlevici), Prepeliţă, Sânmărtean, Popa, Stanciu (min.61-Keşeru), Chipciu, Piovaccari (min.46-Iancu). Antrenor Laurenţiu Reghecampf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.