Deputatul Ion Răducanu atrage atenţia asupra problemelor din Parlament!

- Advertisement -

PLENUL PARLAMENTULUI – Ion Răducanu, deputat UNPR, a realizat că face parte din majoritate, iar când realizezi acest lucru este nevoie de o schimbare. Cel puţin asta reiese din citatul din Mark Twain rostit de dânsul, ca un motto personal, în Camera Deputaţilor.
În 24 septembrie acesta a susţinut o declaraţie politică în cadrul şedinţei deputaţilor în care le-a reamintit politicienilor definiţia Parlamentului ca fiind „Organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”, şi rolul deputaţilor şi senatorilor care „sunt în serviciul poporului în exercitarea mandatului lor”. Deputatul a numit chiar şi numărul articolelor din Constituţie unde sunt stipulate aceste informaţii.
În continuarea discursului său, deputatul Ion Răducanu, a menţionat că datorită nemulţumirii publice, a criticilor fondate, dar mai mult nefondate! din partea aşa zişilor jurnalişti, ong-işti, civilişti şi a Preşedintelui României – „Parlamentul a fost catalogat ca fiind al ruşinii”.
În ciuda acestor critici fondate, dar mai mult nefondate!, deputatul face apel la colegii săi din Parlament să îşi pună întrebarea dacă sunt cu adevărat în serviciul poporului şi lucrează pentru interesul naţiunii sau doar se prefac? Asta având în vedere faptul că, după spusele sale, activitatea săptămânală în plenul Camerei Deputaţilor are loc în două zile şi cel mult cinci – şase ore, iar la dezbateri din 412 deputaţi sunt prezenţi nu mai mult de 80 – 100.
Mai mult decât atâta, acesta atrage atenţia asupra atmosferei neprielnice din Parlament care nu este benefică unei funcţionări pozitive a acestuia. Discuţiile dintre reprezentanţii partidelor sunt descrise ca şi contradictorii, sterile, penibile, populiste, neavenite şi pline de aroganţă. Programul alocat propunerilor legislative este văzut de deputat ca şi scurt, insuficient şi nejustificat, iar dezbateriile ce au loc în Camera Deputaţilor sunt întrerupte de deputaţi care circulă într-un „du-te vino” perpetuu, de discuţiile grupuleţelor din toate colţurile sălii, de soneriile telefoanelor şi în special de nerespectarea programului de începere şi terminare a dezbaterilor.
În finalul discuţiei, deputatul Ion Răducanu cere politicienilor întărirea credibilităţii Parlamentului, consolidarea funcţiei de legiferare a Camerei Deputaţilor prin competenţă, responsabilitate şi mai ales respect faţă de popor şi faţă de sine.
Ion Răducanu este deputat al Colegiului electoral IV din Timişoara şi face parte din UNPR – formaţiune politică de centru stânga şi componentă a Uniunii Social Liberale (USL).

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare