Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalRomânii nu mai au nevoie de alte injustiţii. Protest în Timişoara şi...

Românii nu mai au nevoie de alte injustiţii. Protest în Timişoara şi mai multe oraşe din ţară, împotriva abuzurilor băncilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Un proiect de lege al PSD-ului, aprobat de Senat cu amendamentele bancherilor are ca obiectiv, defapt, „ştergerea prafului” de pe legea 193/2000 şi retuşarea unor menţiuni ce devin benefice bancherilor. Printre modificările propuse, clauzele abuzive referitoare la dobânzi şi comisione vor fi mai greu de atacat şi nu vor mai putea fi scoase din contract, rolul asociaţiilor va fi limitat iar clienţii vor fi nevoiţi să meargă la Bucureşti dacă au nemulţumiri cu banca.

Modificările aduse spun că în cazul clauzelor contractuale ce fac referire la preţul contractelor bancare, acestea nu vor mai putea fi eliminate, iar în dacă se doreşte demararea unor acţiuni pentru eliminarea acestor clauze abuzive, singurul care va putea acţiona în această privinţă va fi preşedintele ANCP. De asemenea, cei „aburiţi” de bănci, dacă vor dori să ducă totul în instanţă, vor trebui să se deplaseze în persoană până la Bucureşti, la tribunalul specializat. Deci indiferent unde locuiesc şi ce condiţia financiară deţin, victimele inexactităţii vor fi nevoite să apeleze la CFR sau orice alt mijloc de transport şi să scoată nişte sume din buzunar pentru a ajunge în Capitală, unde, după cum prevede noua lege, pentru a câştiga procesul clauzele trebuie să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi declarată abuzivă, în acest sens fiind realizată o analiză cumulativă a mai multor criterii. Aşadar, cei care pică în plasă, mai greu ies.

(Fărăde)Legea prezintă o serie de abuzuri legislative, oamenilor li se îngrădeşte liberul acces la justiţie, balanţa este înclinată în defavoarea lor, iar întreg actul normativ aduce a „mâna a bancherilor” şi, parcă, e croit pentru ei. Proiectul care cerea aceste modificări a fost depus de câte 12 deputaţi PSD şi 6 de la UNPR şi, în ciuda faptului că „primise” aviz negativ de la guvern şi alte comisii, în luna lui decembrie a anului precedent a trecut de Senat şi a ajuns în Camera Deputaţilor.

Toate aceste „scamatorii” ieftine ce se vor invizibile în faţa poporului şi îl persiflează cu desăvârşire, au trezit românii şi i-au îndemnat să se împotrivească. În acest scop se face apel la oamenii din toate oraşele ţării ce nu doresc să devină încă o dată victime ale unui sistem tâlhar. Pe data de 28 aprilie vor avea loc proteste împotriva modificării legii 193/2000, în mai multe zone din România, printre care Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov sau Constanţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața Primăriei Uivar, după ce majoritatea...

Camera Deputatilor a votat eliminarea pensiilor speciale, dar nu toate!

Camera Deputaților a aprobat, astăzi, proiectul de lege inițiat de Partidul Naţional Liberal (PNL),...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...