Spitalul Judeţean ar putea face din nou transplanturi renale din 2017. În ce stadiu sunt lucrările de modernizare a Secţiei de Urologie

- Advertisement -

Veşti extrem de bune pentru pacienţii cu probleme renale, care se tratează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Din 2017, operaţiile de transplant renal ar putea fi reluate în urbea de pe Bega, a anunţat managerul unităţii medicale, Marius Craina.

„Vreau să vă spun că în urmă cu câteva săptămâni a fost un profesor de la Universitatea din Statele Unite din Dallas care coordonează care este coordonatorul Secţiei de Transplanturi din Dallas – acolo sunt cele mai mari centre de transplanturi din Statele Unite – a venit şi a vizitat spitalul şi am fost efectiv mândri şi suprinşi când a spus că sala de operaţie este pregătită pentru a asigura condiţii optime pentru renal. Cu ce ne chinuim şi ne batem capul acuma este legat de proiectul de transplant renal. După cum bine ştiţi, acest proiect a fost demarat în anul 2014, în lunile iulie-august când în urma unor discuţii şi vizite ale reprezentanţilor consiliului judeţean împreună cu colegii de la Urologie s-a stabilit şi s-a prioritizat această investiţie în Secţia de Urologie şi blocul operator pentru a relua transplantul renal la Timişoara. Suntem în plină procedură de desfăşurare a licitaţiei, pot să spun că suntem pe ultima sută de metri. În urma şedinţei consultative cu cei de la Achiziţii noi estimăm că la început de 2017 se va finaliza, vom şti câştigătorul şi vom semna contractul de execuţie. Este un contract de peste 1.000.000 de euro care prevede renovarea şi modernizarea completă a blocului operator astfel încât să corespundă standardelor şi normelor pentru organizarea transplantului renal în Uniunea Europeană în anul 2017, urmând ca în cursul anului viitor să reluăm procedura de modernizare a sălii de operaţie care va servi transplantului renal, a declarat Craina.

Alte detalii despre investiţiile pe care conducerea Spitalului Judeţean le are în plan pentru anul 2017 puteţi citi aici.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare