CJ Timis se lauda cu transparenta in alegerea finantarii proiectelor culturale si sportive pe anul 2019

- Advertisement -
Consiliul Județean Timiș (CJT) supune dezbaterii publice ghidurile privind finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor culturale și sportive pe anul 2019, în respect față de principiul transparenței decizionale.

Dezbaterile publice se vor desfășura la sediul CJT (B-dul Revoluției din 1989 nr. 17, Timișoara), în data de 4 martie 2019, în Sala Revoluției, etaj 1. De la ora 10:00, va fi supusă dezbaterii finanțarea proiectelor din domeniul sportiv, iar de la ora 12:00, ghidul de eligibilitate privind finanțarea proiectelor culturale.

”Sunt mereu deschis în a-i consulta pe cei direct vizați de deciziile Consiliului. Consider că este un act de normalitate, nu doar o simplă prevedere legală. Ne dorim să avem un feedback de la cei care vor depune proiecte. În acest fel, ne asigurăm că procesul de finanțare va decurge fără sincope. Vrem ca aceste ghiduri să fie instrumente care să ne permită o selecție clară și transparentă, iar fondurile alocate să genereze cu adevărat valoare adăugată pentru comunitatea noastră”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

În vederea desfășurării dezbaterii publice în conformitate cu prevederile legale și în condiții optime, pentru asigurarea dreptului la liberă exprimare, recomandările, propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare vor fi depuse în scris la responsabilul pentru relația cu societate civilă în aplicarea prevederilor Legii nr.52/2003, Cornelia-Mihaela Coadă, e-mail cornelia.paraipan@cjtimis.ro, până luni, 4 martie, ora 09:00, cu specificarea articolului sau articolelor din proiectul de act normativ, data trimiterii și datele de contact ale expeditorului.

Proiectele de acte normative supuse dezbaterii vor fi prezentate de către Serviciul Cultură, Învățământ, Minorități, Sport și Culte. Dezbaterea publică va permite tuturor celor înscriși la cuvânt să-și exprime recomandările privind proiectul de act normativ în discuție, urmând ca minuta să fie adusă la cunoștință publică, pe site-ul și la sediul Consiliului Județean Timiș, în termen de 10 zile calendaristice.

Ghidurile supuse dezbaterii pot fi consultate aici, atât pentru domeniul sportiv, cât și pentru domeniul cultural.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img