Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Primăria Timișoara își ia expert pentru a stabili prejudiciul cauzat de finanțarea echipelor sportive

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
9.5 ° C
10.6 °
8.1 °
80 %
2.1kmh
0 %
lun
23 °
mar
25 °
mie
26 °
joi
23 °
vin
21 °

Este oficial, după ce a pierdut procesul cu Curtea de Conturi privind finanțarea echipelor sportive de la bugetul local, Primăria Timișoara va apela la un expert contabil pentru a stabili care este valoarea prejudiciului. Totul după ce o estimare făcute de evaluatorii Curții de Conturi arată că paguba se ridică la 35.000.000 de lei.

„Prima măsură pe care o avem de pus în practică este să stabilim întinderea prejudiciului. Să înțelegem, că s-au scris tot felul de bazaconii. Asta ce înseamnă. Că va trebui să contractăm experți independeți, autorizați care să stabilească cât e prejudiciul după aprecierea lor la ora actuală existând doar o estimare a auditorului Curții de Conturi. Dacă se va ajunge la o sumă care va fi considerată și de primărie și de Curtea de Conturi ca fiind suma corectă… Noi, de exemplu, nu înțelegem ce caută cuvântul prejudiciu în această discuție. Chiar nu înțelegem și nu înțeleg profesorii universitari de drept. Nu înțelegem de ce se vorbește de prejudiciu pentru că prin Legea Administrației Publice Locale primăria are dreptul și chiar obligația să susțină sportul. Banii s-au dus spre susținerea sportului și nu în alte scopuri. Nimeni nu a fost acuzat de ceva necurat vizavi de acești bani și în al doilea rând administrația publică locală are dreptul să se asocieze cu cine vrea și în ce scop vrea să și plătească o cotizație la asociația la are se alătură. Și atunci e greu de înțeles cu s-a putut da o asemenea sentință și cum de Curtea de Conturi a putut să aibă o asemenea conduită”, a declarat primarul Nicolae Robu astăzi.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=7HJhB1K9VFA&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare