Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

FOTO Stagiu de pregatire cat zece concursuri de judo, la Buzias, in cadrul ”DKMT JUDO CAMP 2018”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Weekendul trecut a avut loc, la Buziaş, cel mai mare stagiu de pregătire de judo din regiunea Dunare-Criş-Mureş-Tisa (DKMT), pentru sportivi cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani.

În perioada 1-4 noiembrie 2018, s-a desfăşurat cel de-al treilea stagiu de pregătire organizat în vestul ţarii, de către cluburile de judo ACS PRO-MOTRICA şi ACS SENTOKI din Timişoara. Nu mai puțin de 120 de sportivi, înscriși la 11 cluburi din Ungaria și România (Arad, Lugoj, Timişoara), au luat parte la competiție.

Stagiul de pregătire a pus accentul pe aplicarea tehnicilor şi tacticilor de judo, în regim de competiţie. ”Toţi judoka participanţi au acumulat o experienţă deosebită în vederea felului şi abordării luptei pe tatami. Fiecare antrenament din cele patru zile de stagiu poate fi echivalat cu un concurs internaţional, ceea ce este o valoare deosebită pentru sportivii de această vârstă”, a declarat organizatorul acestui eveniment: prof. Ion Emilian Mircea, preşedintele clubului timişorean de judo ASC Pro-Motrica.

Ineditul şi unicitatea acestui stagiu au fost cele două elemente ale organizării. Primul este consemnat de faptul că toţi sportivii şi antrenorii au fost cazaţi în sala de sport din Buziaş, unde au dormit pe saltele de judo, cu saci de dormit, în condiţii impecabile de confort şi igienă, iar al doilea este acela că participarea tuturor sportivilor a fost gratuită. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul incontestabil şi implicarea totală a primarului din Buziaş, Sorin Munteanu, a directorului sportiv al sălii de sport ”Victoria” din Buziaş -Florin Bătrânu-, şi mai ales implicarea financiară şi morală a părinților sportivilor din cluburile organizatoare.

Următorul eveniment similar va fi organizat în luna mai a anului 2019 şi va fi un stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatele Naţionale de Judo. Cele două cluburi timişorene organizatoare, ACS Pro-Motrica şi ACS Sentoki, reunesc împreună un numar de 80 de judoka între 4 și 17 ani şi îşi propun să formeze copii cu caractere puternice, principii şi valori unice pe care acest sport – judo – le poate transmite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

CJ Timis se lauda cu transparenta in alegerea finantarii proiectelor culturale si sportive pe anul 2019

Consiliul Județean Timiș (CJT) supune dezbaterii publice ghidurile privind finanțarea nerambursabilă din fonduri publice...

Plantare de stejari si nuci, in parcul din Buzias, de Centenar

Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu, va desfăşura, mâine, o acțiune de...

Timisoara mai poate astepta: CNI finanteaza un stadion de 10.000 de locuri la Slatina

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, anunţa că Timişoara nu...