Timisoara mai poate astepta: CNI finanteaza un stadion de 10.000 de locuri la Slatina

- Advertisement -

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, anunţa că Timişoara nu are nicio şansă de a primi bani de la Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia unui nou stadion. Explicaţia lui Dobra? Toate investițiile pe care CNI le va face în stadioane vor fi direcționate înspre București, care va găzdui în anii viitori competiții fotbalistice de renume mondial.

Recent, acelaşi Dobra declara că CJ Timiş nu va mai reabilita Stadionul Dan Păltinşanu construit în 1960. Instituţia are în plan închiderea stadionului şi demolarea acestuia de îndată ce va găsi o sursă de finanţare pentru construcţia unui stadion nou. Spre exemplu, Cluj Arena a fost construit cu finanţare de 70% din fondurile Consiliului Judeţean Cluj. CJ Timiș ar putea apela la aceeași soluție, însă deocamdată nu știe la ce sumă s-ar putea ridica investiția de construcție a unei noi arene la standarde moderne.

În timp ce Timișoara a acceptat că nu va primi finanțare pentru un nou stadion, Slatina, care nu are nici măcar o echipă de fotbal care joacă în prima ligă, se pregătește de construcția unui nou stadion, cu 10.000 de locuri. „Avem în intenţie să construim un stadion la Slatina. Am demarat primele documente pentru această investiţie, prin CNI. Stadionul va avea în jur de 10.000 de locuri, proiectarea şi toate studiile le face Compania Naţională de Investiţii. Noua investiţie va fi pe amplasamentul actualului Stadion 1 Mai”, a spus Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, potrivit Mediafax.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare