Plantare de stejari si nuci, in parcul din Buzias, de Centenar

- Advertisement -

Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu, va desfăşura, mâine, o acțiune de plantare de stejari și nuci în parcul din centrul orașului Buziaș, ocazie cu care se marchează Centenarul Marii Uniri.

Marţi, 13 noiembrie 2018, cu începere de la ora 11.00, Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu desfășoară o acțiune de plantare de arbori, în cadrul Proiectului ”100 pentru 100”, lansat la nivel național pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Evenimentul va avea loc, în Parcul din Buziaș și vor fi plantați puieți din specia stejar şi nuc, pentru a contribui la refacerea zonei, grav afectată de furtuna din septembrie 2017 (soldată cu doborârea unor arbori şi pierderea a trei vieţi omeneşti).

Acţiunea, organizată în colaborare cu Direcţia Silvică Timiş şi Primăria Oraşului Buziaş, se va desfăşura cu participarea a 45 de elevi din cadrul Liceului Teoretic Buziaş clasele I-VIII şi al Centrului Educativ Buziaş.

”Pe lângă marcarea momentului aniversar, evenimentul constituie un exemplu de responsabilitate față de mediu, care urmărește sensibilizarea publicului larg în ceea ce privește protejarea resurselor naturale. Garda Națională de Mediu încurajează publicul larg să participe la astfel de activități de „înverzire” a României, pentru a dovedi respectul pentru natură și pentru valorile noastre naționale!”, anunță comisarul șef Lavinia Alina Călușeru.

Foto: arhivă

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img