Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăNicolae Robu consideră RIDICOLE unele aprecieri ale Curții de Conturi în ceea...

Nicolae Robu consideră RIDICOLE unele aprecieri ale Curții de Conturi în ceea ce privește finanțarea societăților sportive și culturale. Ce spune despre situația arborilor

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-a arătat din nou revoltat la adresa Curții de Conturi în ceea ce privește finanțarea atât a societăților sportive, cât și a societății Timișoara – Capitală Cultural Europeană. Robu a spus că i se pare aberant să fie considerate ilegale finanțările și că ceea ce spune Curtea de Conturi se află în contradicție cu Judecătoria.

„Mi se pare deplasat să fie considerate ilegale finanțările pentru fotbal, rugby și baschet, dar și pentru activitatea culturală de promovare a Timișoarei, pentru că toate aceste cinci asociații non-profit, cu obiective pur sportive și culturale, au giruri de legalitate din partea judecătoriei. Mi se pare că este în totală contradicție cu normele unui stat de drept ca o instituție administrativă cum este Curtea de Conturi să vină peste Judecătorie și să spună că este ilegal”, a explicat edilul Timișoarei.

Nicolae Robu nici nu vrea să se gândească la faptul că ar putea fi pus în situația de a pierde contestația. „Suma este în jur de 35 de milioane de lei, care s-a strâns din 2010 încoace, când s-a constituit prima structură de acest tip pentru baschet, considerată ca fiind ideală. Doamne ferește, dacă vom pierde contestația, decizia Curții de Conturi devine executorie și eu, personal, nu mai mi-aș putea asuma răspunderea să continui punerea în aplicare a hotărârilor Consiliului Local prin care se asigură asocierile și finanțările. La fel ar fi și în cazul asociației Timișoara – Capitală Cultural Europeană. Toate orașele au astfel de asociații, după câte știu eu”, a specificat primarul Timișoarei.

De asemenea, edilul de pe Bega consideră ca fiind ridicole anumite aprecieri din partea celor de la Curtea de Conturi. „Eu mă întreb cum se simt judecătorii când vine cineva de la Curtea de Conturi și ia de-a dreptul în derâdere ce au stabilit ei și instanțele de judecată ale puterii judecătorești. Să auzi aprecieri de tipul <<judecătorii nu sunt atenți la lucrurile acestea, dau și ei girul de legalitate așa, ca să treacă timpul>>, e absolut ridicol!”, a spus Nicolae Robu.

În ceea ce privește situația arborilor de pe Bega, primarul Timișoarei a spus că i se pare evident ca unii să fie tăiați dacă situația cere asta și că, în mandatul său, s-au plantat mult mai mulți copaci de cât s-au tăiat. „Eu am explicat tot timpul că în mandatul meu s-au plantat foarte mulți, aproape 7.000 de copaci. Sunt de-a dreptul ridicoli cei care vin și îmi spui că se taie un arbore, pentru că se taie atunci când se constată că sunt șubrezi, când trebuie să modernizăm orașul și este nevoie de intervenție. Obligația este însă să plantăm mult mai mulți decât tăiem, și asta facem. Probabil că acel copac nu a fost sesizat de către nimeni ca fiind șubred, câteodată nici nu se vede asta. Nu există o evidență riguroasă, există dar nu este una completă. Plantarea de copaci la inițiativa oamenilor nu este în regulă, pentru că cetățenii nu pot știi ce fel de pământ este sau alte lucruri esențiale. Până la terminarea mandatului vreau să fie cel puțin 10.000 de copaci plantați”, a conchis edilul Timișoarei.

[responsive_youtube

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare