Liceul Teoretic Jean Louis Calderon din Timișoara va fi reabilitat, modernizat și echipat cu ajutorul fondurilor europene

- Advertisement -

Proiectul, ce se va desfășura pe parcursul a 12 luni de implementare, vizează reabilitarea infrastructurii liceului prin lucrări ce vizează structura de rezistență, fațadele, acoperișul, pardoselile, pereții, planșeele și tâmplăria, dar și refacerea sistemelor de preluare și colectare a apei pluviale, amenajarea grupurilor sanitare, reabilitarea utilităților (apă, canal, instalații electrice și termice) și amenajarea terenului de sport și a vestiarelor. De asemenea, proiectul include construirea a două case de scară și amenajarea spațiului de recreație din exteriorul clădirii. Astfel, vor fi reabilitate și echipate prin proiect 34 de săli de clasă, 16 laboratoare, o bibliotecă, 6 cabinete, o sală de sport, o sală de festivități, o sală de arte și o arhivă, 998 de elevi urmând să beneficieze de aceste facilități.

Semnatarii contractului de finanțare au fost Nicolae Robu – Primar al Municipiului Timișoara şi Sorin Maxim – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest. Valoarea totală a proiectului este de 10.387.525,33 lei (aproximativ 2.362.895,52 euro) iar valoarea finanțării nerambursabile este de 9.965.950,24 lei (aproximativ 2.266.998,07 euro). 

Firma care a câștigat contractul de execuție a lucrărilor este SC PAULUS SRL, în timp ce societatea care și-a adjudecat contractul de asistență tehnică prin dirigenție de șantier este SC BRAYTIM SRL.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare