Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

OFICIAL Finanțarea ACS Poli de la bugetul Timișoarei, ajutor de stat. Primarul Robu dă înapoi

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
4.8 ° C
6.2 °
3.4 °
90 %
4.6kmh
100 %
joi
9 °
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
8 °
lun
2 °

Vești extrem de proaste pentru susținătorii ACS Poli din partea Consiliului Concurenței. Echipa nu poate fi finanțată de la bugetul local, așa cum dorea primarul Nicolae Robu. În luna august, proiectul prin care echipa urma să primească nu mai puțin de 5.000.000 de lei de la bugetul local era retras de pe ordinea de zi a ședinței CL Timișoara, ca urmare a faptului că rectifiarea prin care urmau să fie alocați banii nu a fost votată. La acea dată, primarul Robu promitea că situația va fi remediată de urgență. Visul primarului a fost însă spulberat de Consiliul Concurenței, care a explicat, printr-o adresă, că finanțarea ACS Poli ar fi ajutor de stat.

„Pentru că plata de salarii reprezintă o activitate economică, pe cale de consecință întrucât plata de salarii reprezintă o activitate importantă a clubului, în consecință orice ajutor financiar spre cluburi dinspre bugetul local reprezintă ajutor. Și concret despre ACS Poli Timișoara reține faptul că acesta este un club profesionist de fotbal. Menționăm că prin practicile decizionale ale comisiei, cluburile profesioniste de fotbal sunt considerate întreprinderi, ca urmare a faptului că desfășoară activități în cadrul mai multor piețe precum transferul jucătorilor profesioniști, publicitate, media, sponsorizări, vânzare bunuri. Prin urmare, alocarea de bani clubului sportiv ACS Poli Timișoara de către Consiliul Local Timișoara este susceptibilă a reprezenta o măsură da ajutor de stat. În plus, dorim să atragem atenția că nu doar finanțarea nerambursabilă poate fi considerată ajutor de stat, ci și orice facilitate acordată de autoritățile locale sau centrale, ca de exemplu acordarea de scutiri de la plata unor taxe, redevențe, chirii și așa mai departe. Nu vreau să planeze asupra mea un pericol ca într-o bună zi numele meu să fie asociat cu cuvântul prejudiciu pentru nimic în lume și dacă lucrurile sunt clare, evident că eu nu o să mă expun niciodată să ajung în astfel de posturi”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare