Noutăți din trafic: ce se întâmplă la pasajele Jiul și Popa Șapcă. Robu explică motivele întârzierilor

0
885

Fără dubii, anul 2017 a stat sub semnul traficului greoi în capitala Banatului. După ce municipalitatea a luat decizia de a deschide în paralel șantiere pentru lărgirea pasajelor Popa Șapcă și Jiul, cozile kilometrice au devenit ceva firesc. Veștile bune există însă și ele, căci lucrările la ambele pasaje vor fi gata până la finalul acestui an, promite primarul Nicolae Robu.

„Ieri în prima zi de școală, ca urmare a faptului că am dat în folosință două benzi la Pasajul Jiul, așa cum ne-am străduit să facem, s-a circulat foarte bine, foarte foarte bine. Eu anticipam că nu va fi foarte rău, dar predicțiile mele au fost depășite de realitate. (…) Traficul va fi și mai bun când vom da în folosință toate cele cinci benzi de la Pasajul Jiul. Sperăm să se întâmple la sfârșitul lunii septembrie, dar depinde, de exemplu, și de condițiile meteo, dar nu numai pentru că mai pot apărea lucruri care să ne încurce, deși eu sunt optimist. (…) La Popa Șapcă se lucrează la turnare de borduri și dale de beton pe strada Popa Șapcă, se lucrează de asemenea la rețeaua de termoficare și la cea de apă și sunt în curs de finalizare poate chiar s-au finalizat lucrările de aducere la cotă chiar la subpasaj. Acolo mai trebuia săpat încă un metru față de cât a fost când am anunțat că e gata noul pasaj și am dat drumul la circulația feroviară. Se lucrează și pe Bulevardul Antenei, în partea dinspre mall a fost demolat gardul care aparținea proprietarilor de acolo. S-a făcut lărgirea străzii și probabil că în următoarele zile se va demola și ultima porțiune din acel gard, un gard din beton dinspre mall până la noul sens giratoriu. (…) Se trage tare și pe Popa Șapcă pentru finalizarea lucrărilor până la venirea iernii”, a declarat primarul Robu, astăzi.

Cât privește întârzierile survenite la anumite lucrări, edilul spune că factori precum vremea, descoperirile arheologice sau diversele rețele din subteran afectează termenele de finalizare a lucrărilor.

„Este elementar, e simplu ca bună-ziua, dar unii pricep mai greu și e treaba lor că pricep mai greu. E valabil și pentru lucrările de reparații dintr-un milion de motive care pot interveni. (…) Sunt termene orientative. (…) Eu sunt foarte mulțumit de cum merge treaba în oraș, întotdeuna este loc și de mai bine”, a mai explicat primarul Robu.

Spune-ţi opinia civilizat!