KO tehnic! Nicolae Robu a pus pe masa dovada trădării lui Alin Nica

E ca-n povestea aceea: cine sapă groapa altuia….! Nici în al doisprezecelea ceas, Alin Nica n-a învățat să nu mai meargă după fentă sau să recite după dictare! Să scoți capul de la cutie, în preziua alegerilor pentru funcția de președinte al PNL Timiș, cu niște glume, chiar de prost gust, în loc să dai soluții și să cauți liniște în partid, trebuie să fie rezultatul eșuat al unui tratament cu traminer sau cu votcă balsamică.

Nica nu recunoaște, nici măcar acum, că a ajuns în acest punct, în care riscă să piardă tot, dintr-un motiv foarte simplu: lipsă de perspectivă! Un burnout politic, combinat cu o smoiorcală demnă de orice, dar nu de un lider județean. Să spui că tot circul din PNL a fost provocat de ”fauna care a crescut în jurul fostului primar”, pe lângă că e o afirmație mincinoasă, denotă și o lipsă totală de imaginație. Atât a lui cât și a celor cu care se înconjoară!

De râs, dacă nu de plâns, acum, chiar înainte de votul de mâine, după ce a tăiat de pe liste jumătate din delegații cu drept de vot și a exclus o duzină de membri, Alin Nica se gândește, așa din senin, să-l exclude din partid și pe Nicolae Robu: ”Acești 20-30 de oameni care au provocat scandalul sunt adevărata moștenire PNL Robu. Este fauna care a crescut în jurul fostului primar (…) i-au asigurat o perdea de protecție. Grupul de forță din jurul lui Robu s-a trezit fără privilegii și a acționat violent, pe măsură, într-un cuvânt. Am început curățenia, am început excluderea acestui grup, dar nu avem cum să îi dam afară într-un timp atât de scurt. Am greșit crezând că talibanii lui Robu pot deveni buni liberali. Mi-e greu sa înțeleg ce a vrut gruparea interlopă. Nu construim un partid de interlopi…”.

Și Nicolae Robu nu a stat prea mult pe gânduri și a șters pe jos cu Alin Nica, asumându-și faptul ca a fost tolerant, în ultimii 4 ani, cu fostul primar de Dudeștii Noi: ”L-am promovat pe Alin Nica, inclusiv în funcția administrativă de Președinte CJT, funcție pe care, în acel context din septembrie 2020, cu contracandidații avuți, ar fi câștigat-o, în postura de candidat PNL, absolut ORICINE (de fapt, cine știa cine este Alin Nica în momentul votului?!). Stimați liberali timișeni, mâine, PNL Timiș este la răscruce. Dacă veți vota continuitate cu Nica, Groza și Ghelbere în frunte, PNL Timiș va avea o soartă tristă! Acești indivizi au făcut atmosfera în PNL Timiș irespirabilă! Ei sunt cauza circului penibil de la alegerile din organizația Timișoara…

Totuși, finalul intervenției lui Robu a ridicat, în primă fază, semne mari de întrebare, legate de caracterul lui Alin Nica, acuzat că și-a trădat propriul partid și președinte anul trecut: “În încheiere, stimați liberali, vă aduc în premieră la cunoștință -n-am făcut-o până acum pt că pt mine lucrurile nu mai contează-, judecați și dv: CE FEL DE OM ESTE ACEST ALIN NICA, DACĂ A FOST ÎN STARE CA, ÎN TIMP CE EU ÎL PROMOVAM PE TOATE CANALELE, INCLUSIV PRIN MESH-URILE ÎN CARE M-AM POZAT ALĂTURI DE EL, EL SĂ PUNĂ LA CALE MATERIALE GRAFICE ÎMPOTRIVA MEA, CU ÎNDEMNURI DE A FI VOTAT ÎN CUPLU CU EL CONTRACANDIDATUL MEU?! VĂ ATAȘEZ O MOSTRĂ DE ASEMENEA MATERIALE! Un astfel de Președinte vreți pentru PNL Timiș?! Eu încă sper că NU”.

N-a durat foarte mult că fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, a revenit cu o altă postare la care a adăugat dovada trădării lui Alin Nica: un print-screen după o conversație pe whatsapp în care Nica își dădea acceptul asupra unei imagini, de tip carton-virtual, destinat campaniei on-line, în care Nica apare alături de Dominic Fritz, într-o imagine preluată după o etichetă a unei băuturi răcoritoare. Șmecherie de campanie, menită să-l ajute să câștige și mai mult din asocierea de ”echipă” cu Dominic Fritz, candidatul USR, nu cu Nicolae Robu, șeful său de la PNL.


Dacă stăm strâmb și analizăm drept, anul trecut Alin Nica a beneficiat din plin de notorietatea lui Nicolae Robu, care s-a afișat cu actualul șef al CJT peste tot. Chiar dacă între cei doi exista o ostilitate directă, totuși Robu nu l-a sabotat pe Nica. Surse politice bine informate își amintesc de întâlnirile discrete între echipa lui Nica și cea a primarului actual, Dominic Fritz, care a fost ajutat direct de mulți liberali, unii chiar asumându-și deschis susținerea pentru candidatul USR. Ce a omis să precizeze Nicolae Robu este un aspect care spune mult despre Nica. E vorba despre susținerea pe care acesta din urmă a primit-o din partea lui Ludovic Orban în conflictul pe care l-a avut cu Robu, care până la urmă s-a conformat liniei impuse de președintele PNL și l-a acceptat pe Nica drept candidat pentru CJT.

Să fim obiectivi! Robu are perfecta dreptate când spune că oricine candidat din partea PNL pentru funcția de președinte al CJT ar fi câștigat. Partea proastă pentru Alin Nica este că l-a trădat fix pe Orban, omul care l-a scos din zona satului și a combinațiilor imobiliare și l-a adus la oraș. Pe de altă parte, Nicolae Robu dovedește că vrea să-și continue activitatea politică în PNL, iar asta rezultă din faptul că nu a atacat-o pe șefa sforarilor din PNL Timiș, senatorul Alina Gorghiu, cea care l-a combinat la cartelă pe Alin Nica și l-a trecut în barca lui Florin Cîțu.

Și ca sa nu aibă unii idei la ceas de seară, cum că imaginea pusă pe tapet de Nicolae Robu ar putea fi un fals, băieți fini cum suntem, atașăm și proba video. Nu de alta, dar ar fi păcat să nu vadă si liberalii care votează mâine cine pe cine a trădat. Așa poate află adevărul și Cosmin Tabăra, proaspătul președinte al PNL Timișoara care, săptămâna trecută, urla de pe scenă către contestării lui Nica ca l-au trădat pe Robu, votându-l pe Fritz. E uite că e exact invers


[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=6bn6Th8I0UA]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img