Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriCulturăTeatrul Naţional Timişoara, reprezentaţie de excepţie la Bucureşti la Festivalul Naţional de...

Teatrul Naţional Timişoara, reprezentaţie de excepţie la Bucureşti la Festivalul Naţional de Teatru

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Actorii Teatrului Naţional din Timişoara pleacă la Bucureşti, acolo unde duminică, de la orele 18 şi 21 vor juca piesa Rambuku, în Sala Studio a Teatrului Național din București. Spectacolul a fost selecţionat în Festivalul Național de Teatru (FNT).

Cât despre piesă, merită să ştiţi că în cadrul ei că „Jon Fosse propune un teatru concentrat pe spațiul cuprins între gând și cuvânt. Regizorul Mihai Măniuțiu aduce în acest spațiu profilul dezastruos al nazismului – această crimă împotriva spiritului – potențându-l prin cuvintele sacre ale spiritualității ebraice. Spectacolul reprezintă, totodată, o provocare actoricească deosebită: Claudia Ieremia și Ion Rizea fac performanță în reflectarea fidelă a viziunii lui Mihai Măniuțiu, în propunerea ambițioasă a acestuia de a da formă fizică și de a verbaliza cele mai profunde emoții, senzații, sentimente și spații”.

Printre specialiştii care au muncit la punerea în operă a piesei se numără şi Mihai Dobre (cunoscut publicului ca fondator al trupei Șuie Paparude).

Foto:Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare