Prea ca la țară! Alin Nica merge după fentă și instituie tribunale politico-populare ca să-i pedepsească pe infideli

- Advertisement -
Și singurul politician care pare detașat, de tot circul din PNL Timiș, este deputatul Ben Oni Ardelean care, ca de obicei, stă în umbra și așteaptă, să vadă cum cade zarul. Ca la final, să apară la poza de grup, ca un adevărat susținător și învingător! Spre deosebire de colegul său mai tânăr, deputatul Cosmin Șandru, care s-a poziționat în favoarea președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica, și a secretarului filialei, Dănuț Groza, împotriva cărora, sâmbătă, la alegerile de la municipiu, s-a strigat ”hoții” și ”demisia”, Ben Oni Ardelean a adoptat o altă tactică: a transmis un călduros ”La mulți ani”, pe Facebook, cu ocazia zilei naționale a SUA. Plus, multe bezele către prietenii săi americani și nelipsita fotografie cu domnia sa, acum, de pe peluză celebrului Capitoliu. De parcă, la PNL Timiș nu s-ar fi întâmplat, absolut nimic!

Nici senatoarea de Timiș, Alina Gorghiu, nu e departe de logica deputatului Ben Oni Ardelean. De exemplu, de la ”revoluția” din Sala Capitol, care a avut loc weekend-ul trecut și care a semănat cu Răscoala de la 1907 – lipseau doar furcile și topoarele – parlamentarul de Banat ne-a încântat privirile, tot pe Facebook, cu imagini și compuneri școlare de la: conferința județeană de alegeri a PNL Suceava, Florin Cîțu în curtea Ambasadei SUA de la București și un text în care-l atacă pe Ludovic Orban, cel care a pus-o cu mâna, și a menținut-o candidat la parlamentare pe listele PNL Timiș, doamna fiind din Tecuci. Si azi, încă o mostră de implicare în viața filialei PNL Timiș: un derapaj politic al inspectorului-șef școlar din Argeș. Sublim! Comportament de lider național, nu ciuri-buri de Banat!

În tot acest tablou mirific, președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, pare tot mai singur, speriat și pierdut în spațiu. Și acționează ca atare: impulsiv, la dictare și într-o cheie total greșită, cu un discurs timorat, demn de zile mai bune. Fără pic de vână! Cuvântări ”europene” care expiră teamă și nesiguranță de sine prin toți porii! Un lucru e cert: dacă, de când a preluat filiala liberală, Alin Nica ar fi dat dovadă de cojones, nu numai în războiul de PR cu Dominic Fritz și cu dezcarantinarea Timișoarei, azi, președintele interimar al PNL Timiș nu ar fi fost în situația delicată de a pierde frâiele organizației.

Și nici n-ar fi avut trei contracandidați, la fotoliul de președinte al PNL Timiș: primarul de Buziaș, Sorin Munteanu, deputatul Claudiu Chira și, ultimul înscris, nu mai puțin celebrul Alin Popoviciu, fost deputat și asociat al Elenei Udrea și omul de casă al fostului lider PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc.

E limpede că, azi, Alin Nica se află în această postură strict datorită greșelilor pe care le-a făcut, de la numirea pe funcție și până în prezent. Două erori au fost fatale: a intrat într-o aventură pro-Cîțu, ghidonat de interesele Alinei Gorghiu, ridicându-și în cap o filială pro-Orban și, nu în ultimul rând, că s-a lăsat înconjurat de tot soiul de personaje, duplicitare și obscure, toți cu o agenda politică, proprie. În funcție de sinecuri, interese și biznis!

Scenariul roșu

E limpede că scandalul de la Sala Capitol din Timișoara, în mijlocul alegerilor pentru funcția de președinte al filialei municipale liberale, a funcționat după un scenariu prestabilit. Se vede cu ochiul liber! După ”încălzirea” atmosferei, provocatorii și agitatorii au avut un singur țel: să-l compromită pe Alin Nica, să arate că e slab, că e la cheremul altora, că nu are personalitate, că e laș și, mai mult decât orice, că nu e dorit! Și, fără-ndoială, s-a reușit acest lucru, nu oricum, ci cu brio!

Semn că Nica a intrat în gura lupului, a dansat pe muzica agitatorilor și, incredibil, ca un începător, a ținut tempoul și pașii cu cei care trăgeau sforile din spatele cortinei. Evident, din lipsă totală de informații deși, cu două-trei zile înainte de spectacolul grandios de la Sala Capitol, oferit de liberalii bănățeni unei întregi națiuni, avide de circ pe pâine, circulau în piață destule elemente vizavi de puciul care urma să fie pus în scenă, în plin centrul urbei.

Așa cum circulă și acum, de exemplu, cu detalii, o altă scenetă, menită să adâncească și mai mult scandalul din sânul PNL Timiș, programată să debuteze, imediat după prima ședință a Biroului Permanent Județean, care ar trebui să ia în discuție și să dea sancțiuni (chiar și excluderi!) pentru toți instigatorii. Doar că, ”infidelii” s-au pregătit și ei, ca pe stadion, de data aceasta, fără vuvuzele și fumigene, ci cu camere miniaturale de filmat, absolut profesionale, puse la dispoziția doritorilor de singurul dealer agreat de toate serviciile publice – un onorabil timișorean care domiciliază în zona Pieței Bălcescu.

Deci, clar, va fi cu circ și cu provocări, după care, în funcție de răspunsurile și atitudinea lui Alin Nica, imaginile vor fi făcute publice! Ca la PSD, ce mai! Deci, totul depinde dacă președintele PNL va mai merge după fentă sau va mai accepta să facă agenda celor care vor să pună mâna, pe bune, pe PNL.

Și, așa cum am spus, nu sunt puțini cei care se văd cu ștampila PNL Timiș, în buzunar. Penultima strigare, după modelul ”țara mă vrea”, e a deputatului Claudiu Chira. Care, până se fi scris presa de el, ca urmare a declarațiilor lui Alin Popoviciu și Ioan Nasleu, ” și-a făcut o crescătorie de câini de luptă, în incinta Grădinii Zoo, pe care îi hrănea cu mâncarea animalelor sălbatice” saucă ”a tăiat cerbul instituției, l-a gătit și au mâncat toți din Grădina Zoologică”, nimeni nu auzise de domnia sa. Parlamentarul, aflat la primul mandat, a mai apărut în discuția publică când l-a bălăcărit pe Nicolae Robu, care-l pusese director la Grădina Zoologică Timișoara. Și nu ”l-a înjurat” când l-a uns șef, ci după ce fostul primar l-a dat afară, în urma unui control tematic, care l-ar fi găsit cu ”mari nereguli”.

După care Chira, așa cum se vede și din CV, a fost preluat la Dudeștii Noi, acolo unde primar era, la acea vreme, Alin Nica. Practic, cel care l-a și pus cu mâna pe Daniel Chira, pe listele de parlamentare, într-o poziție eligibilă. Azi, deputatul, după cum se vede, e supărat și pe Alin Nica, așa cum s-a întors și împotriva lui Nicolae Robu, Alin Popoviciu și Ioan Nasleu. Probabil, parlamentarul are stofă de președinte și vrea mai mult! Să-i ajute, Dumnezeu!

Ceilalți agitatori contează mai puțin. Cu mențiunea că, în mod cert, Liviu Cocean, directorul Piețe SA, are nevoie rapid de cursuri de gramatică a limbii române: e rugat să insiste pe acordul predicatului cu subiectul multiplu și pe conjugarea verbului a fi! Despre Cătălin Iapă și Alin Popoviciu, numai de bine: internetul e plin!

Revenind la Alin Nica, indiferent când și cum vor avea loc alegerile în filiala PNL Timiș, din postura de președinte al CJ Timiș, fostul primar de Dudeștii Noi va fi un personaj extrem de greu de ocolit. Dacă știe să joace! Fără excluderi din partid, fără victime și fără drame…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img