După ce l-a proclamat pe Popoviciu candidatul PNL pentru CJ Timiș, partidul cere clarificări de la DNA

- Advertisement -

Liderii PNL Timiș încearcă să domolească scandalul iscat în legătură cu candidatura lui Alin Popoviciu la Consiliul Județean Timiș. Abia după ce i-au acordat acestuia girul partidului sunt deciși să ceară clarificări de la DNA. Alin Popoviciu este cercetat penal într-un dosar legat de închirierea unor spații la Aeroportul Internațional Timișoara.

În urma scandalului legat de candidatura lui Alin Popoviciu, care este cercetat penal de DNA, la Consiliul Județean Timiș, conducerea PNL a încercat să liniștească spiritele. În al 12-lea ceas, după ce i-au acordat toată încrederea, liderii PNL susțin că au cerut clarificări de la DNA pentru a se lămuri dacă într-adevăr Popoviciu corespunde criteriilor de integritate ale partidului.

„PNL Timiş este o filială serioasă, suntem o unitate serioasă a unui partid serios şi nu ne jucăm cu criteriile. Am venit cu propunerea ca noi înşine, PNL Timiş, să ne adresăm unei instituţii cum este DNA pentru a şti exact în ce situaţie se află un coleg de al nostru. Domnul deputat Alin Popoviciu a trecut prin toate filtrele intern. El a ajuns să ocupe primul loc pe lista pentru consiliul judeţean şi să fie nominalizatul nostru pentru funcţia de preşedinte al acestei instituții. A fost apoi verificat la nivel naţional de comisia de integritate a partidului şi a fost validat. Vrem să înlăturăm orice dubii, orice suspiciune. S-a aprobat să solictăm DNA să ne răspundă nouă, PNL Timiş, în ce situaţie judiciară se află domnul Alin Popoviciu acum”, a declarat co-președintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Popoviciu susține că el este cercetat de DNA, dar că, din lipsă de probe, dosarul nu a ajuns în instanță.

„După alegerile europarlamentare din 2014 a început cercetarea într-un dosar al DNA în care am șase persoane cercetate. Am fost la DNA de două ori. În 22 decembrie 2016, după un an şi jumătate, acest dosar a fost trimis către instanţă. În acest an şi jumătate, cât a durat cercetarea, am preferat să rămân retras pentru a nu ştirbi imaginea partidului. Procurorul a decis că pot fi trimise în judecată trei persoane, pentru care erau probe suficiente. Însă în cazul a două persoane, fiind vorba despre mine şi despre domnul Ostaficiuc, nu au fost suficiente probe. Eu nu sunt cercetat pentru infracţiuni de corupţie. Eu am fost suspect la instigare la abuz în serviciu, dar nu am fost cercetat pentru luare sau dare de mită sau cu violenţă. Astfel criteriile de integritate ale partidului nu sunt încălcate”, a declarat Popoviciu.

Până când DNA va clarifica situația, Popoviciu rămâne candidatul oficial al PNL pentru Consiliul Județean Timiș.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare