Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăProfesorul doctor inginer Robu s-a făcut DE RÂS! Nu știe să calculeze,...

Profesorul doctor inginer Robu s-a făcut DE RÂS! Nu știe să calculeze, sau se face că nu știe! VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Proverbul ”Dacă tăceai, filosof rămâneai!” i se potrivește de minune primarului Timișoarei, Nicolae Robu. Deși se laudă cu diferite titulaturi, de genul ”profesor, doctor, inginer”, edilul-șef al capitalei Banatului s-a făcut de râs la cea mai recentă apariție în public. Acesta a avut grijă să explice că până acum s-a ocupat exclusiv de bunul mers al proiectelor orașului, însă a ținut să atragă atenția că ”rivalii” au făcut averi ”dubioase”. ”Dacă până acum am fost fost concentrat exclusiv să duc înainte proiectele Timișoarei, acum, când am finalizat o mulțime și altă mulțime sunt în stadii avansate, când am depășit punctele critice pentru toate proiectele în derulare, îmi pot permite să aloc o parte din timp și pentru a arăta lumii cine sunt ei de fapt și ce au făcut ei. Pentru că avem de-a face cu niște indivizi care nu au avut niciodată preocupare pentru binele public, care, dacă vor fi lăsați în pace, vor fi puși numai pe căpătuială proprie. Când văd că nu le ies socotelile își permit să-i calomnieze pe cei care, cinstit, corect, respectând legea, își dedică viața aproape în totalitate pentru a face lucruri bune în interesul comunității” s-a lamentat primarul Timișoarei.

După o nouă ”rundă” de laude la propria-i adresă, primarul Timișoarei a explicat care este motivul pentru care el nu a strâns averi, deși a câștigat întotdeauna mult peste salariul mediu pe țară, așa cum au reușit cei care ”fac pe moraliștii”. ”Eu ocup o poziție modestă în ceea ce se cheamă clasa de mijloc. Ei vor trebui să dea socoteală, fiecare pentru ce-a făcut” a spus Robu, după care a trecut la un atac deloc ”potrivit”. ”Se tot vorbește despre cum a cumpărat PNL sediul, cu multă vreme în urmă, când eu nici măcar nu eram în politică. Să lămurim lucrurile între ce-a făcut PNL și ce vrea să facă PSD. În 2006, când s-a emis Hotărârea de Consiliu Local nr. 218, privind aprobarea vânzării către PNL a sediului, era o anumită legislație pe care Consiliul Local de atunci a respectat-o. Indiferent dacă suma ar fi fost mare sau mică, ea era în acord cu legea de atunci. Se vehiculează cu nerușinare cu totul alte sume decât cele reale. Am hotărârea despre care eu, până astăzi, nu am avut știre” a explicat edilu-șef, după care a pus mâna pe un pix pentru a face o ”socoteală”.

Președintele PNL Timiș s-a pripit să facă niște calcule în fața jurnaliștilor, fără a preciza exact ceea ce se menționează totuși în HCL-ul amintit tocmai de el, rezultându-i faptul că PNL ar fi achitat pe spațiul ocupat de partidul pe care îl conduce, în zona centrală, circa 400 de euro pe metru pătrat, însă, la împărțeala inițială, Robu nu a ținut cont că valoarea de inventar, actualizată la data vânzării, conform cifrelor menționate în hotărâre, este de 551.244 lei (ROL) + T.V.A, adică lei vechi, nu noi, ceea ce înseamnă că liberalii ar fi achitat către municipalitate un preț de circa 16 bani cu tot cu TVA (bani actuali, RON) pe metru pătrat.

”Păi PSD-ul are nerușinarea să vrea să cumpere o clădire de 12.000 de metri pătrați cu 100.000 de euro” a răbufnit primarul, care s-a apucat din nou de calcule, de unde i-a rezultat că social-democrații vor să cumpere imobilul cu 8 euro/mp. ”Oamenii ăștia mai vor și voturi! Oare tupeul ăsta n-are o limită? Pare că la unii nu” s-a întrebat retoric Nicolae Robu.

Aveți AICI Hotărârea 218 a Consiliului Local Timișoara, din 2006, unde se pot vedea cifrele exacte ale ”tranzacției”, iar mai jos înregistrarea video unde Robu face calculele și spune ceea ce nu era tocmai necesar, cu atât mai mult cu cât, la vremea respectivă, actualul primar nu era implicat în politică.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=bXR16qq-zow&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...