DNA anchetează şi percheziţionează Consiliul Judeţean Timiş

- Advertisement -

Direcţia Naţionala Anticorupţie a demarat, încă de la începutul acestei luni, o anchetă la Consiliul Judeţean Timiş. Aceasta vizează un proiect finanţat cu fonduri europene. Proiectul cu numele „Eficientizarea serviciilor publice oferite de către Consiliul Judeţean Timiş prin implementarea serviciilor de e-guvernare” se ocupă de îmbunătăţirea comunicării online între Consiliul Judeţean Timiş şi primăriile din judeţ.

Pentru îmbunătăţirea acestei comunicări, fondurile ar fi trebuit folosite pentru cumpărarea mai multor calculatoare şi infochioşcuri. Anchetatorii suspectează că fondurile nu au fost folosite pentru achiziţionarea acestor calculatoare ci au ajuns în mod ilegal, altundeva. Astfel, astăzi are loc o percheziţie la Consiliul Judeţean Timiş pentru verificarea folosirii corecte a fondurilor europene în acest proiect. Proiect care a primit finanţare în 2011, şi a fost semnat de ministrul comunicaţilor de la acea vreme – Valerian Vreme, şi preşedintele CJT-ului de atunci – Constantin Ostaficiuc.

Procurorii au cerut CJTimiş să predea pentru verificare şi dosarul proiectului ce are în jur de 7000 de pagini.

Conform site-ului Digi24, ancheta a urmat după mai multe plângeri din partea primarilor care nu au primit nici calculatoare şi nici infochioşcuri.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img