Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSportSucces de răsunet pentru sportivii din Timiş, la Gala Campionilor Federaţiei Române...

Succes de răsunet pentru sportivii din Timiş, la Gala Campionilor Federaţiei Române de Motociclism, la Timişoara FOTO+VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Oamenii politici ai României nu au scăpat ocazia de a fi prezenţi la acest eveniment, unul cu adevărat important pentru partea de Vest a României, astfel că premiile au fost înmânate sportivilor de către „nume grele” precum Carmen Tocală – secretar de Stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Titu Bojin – preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Eugen Dogariu – prefectul judeţului Timiş, Călin Ionel Dobra – vicepreşedinte C.J. Timiş, Gheorghe Falcă – primarul municipiului Arad, Nicolae Ioţcu – preşedintele Consiliului Judeţean Arad, dar şi senatorul de Caraş – Ion Mociolacă.

În cadrul Galei Campionilor F.R.M., desfăşurată sâmbătă, 14 decembrie 2013, la Consiliul Judeţean Timiş, cei mai buni sportivi participanţi la categoriile viteză pe circuit, motocross, hard-enduro, enduro şi dirt-track au primit medalii, cupe dar şi tricourile galbene destinate campionilor. Între sportivii din judeţul nostru, care au participat la acest eveniment şi au fost premiaţi, se numără: Ionel şi Patrick Pascotă, Mihai Stoichescu, Cosmin Costescu, Cătălin Cazacu sau Vlad Neaga.

Festivitatea a debutat cu premierea sportivilor care au concurat la categoria viteză pe ciurcuit. Dacă la SuperSport (600 cmc) Ionel Pascotă a ieşit campion naţional şi European de Est, locul secund a fost adjudecat de un alt sportiv din judeţul nostru, timişoreanul Cosmin Costescu de la Taifun Racing. La SuperBike (1.000 cmc), Cătălin Cazacu a ocupat locul secund, în spatele campionului naţional Robert Mureşan, sportivul arădean urmând ca în 2014 să ia parte la etape din cadrul Campionatul Mondial.

Dacă Ionel Pascotă, campionul naţional şi al Europei de Est, ne aşteptam să fie premiat, chiar dacă acesta a pus şi umărul la organizarea acestei festivităţi, dar şi micul Patrick Pascotă să fie premiat pentru faptul că a obţinut titlul de vice-campion naţional la juniori III, clasa 50 cmc şi locul trei în Campionatul Naţional de Supermoto deşi are doar şase anişori, poate nu ne aşteptam ca întreaga familie Pascotă să fie premiată. Cei trei sportivi (Ionel Pascotă sr., Ionel Pascotă jr. şi Patrick Pascotă) au fost premiaţi în cadrul acestei gale, pentru că vreme de patru generaţii – membrii familiei au făcut istorie în sportul cu motor românesc şi nu numai.

Între sportivii din Timiş care s-au mai ales cu premii se numără Vlad Neaga (CS Dumbrăviţa) – locul 2 la Cupa Federaţiei Române de Motociclism – clasa juniori 85 şi locul secund în Campionatul individual Supermoto Clasa S-Open.

La clasa 1.000 cmc debutanţi pilotul Pascotă Racing Team, Ciprian Tose, a obţinut şi el un loc secund, în timp ce la clasa scutere primii trei sportivi sut toţi din judeţul nostru. Campionul Laurenţiu Ciurescu este urmat de Sebastian Ciurescu, pentru ca podiumul să fie completat de Radu Silagi. La clasa 125 cmc viteză pe circuit Ciprian Şerban de la clubul LuPo Racing Team din Giarmata a luat locul trei, iar la clasa Moto 3, Vlad Alexandru Bar a devenit campion, pentru acelaşi club, unul care a fost recompensat şi cu premiul de „organizatorul anului”.

Lugojeanul Mihai Stoichescu s-a impus la clasa MX1 – motocross, reprezentantul clubului Moto Extrem din Lugoj fiind premiat pentru titlul de campion al acestei clase, învingătorul a fost Mihai Stoichescu din Luogj, de la Moto Extrem.

Pe clasa Qaud, timişenii au pus stăpânire, podiumul acesteia fiind din nou ocupat de sportivi din judeţul nostru. Clubul Speed Racing Timiş este reprezentat pe acest podium de Răzvan Irimescu, Sebastian Bodea şi Cosmin Corban.

Gala Campionilor Federaţiei Române de Motociclism a fost prilej de premiere şi pentru cei mai buni sportivi de la tot-teren – enduro, hard-enduro şi enduro-cross – precum şi campionii de la dirt-track. De asemenea, F.R.M. a creat, în funcţie de rezultatele obţinute de sportivii români în plan naţional, european şi mondial, un top celor mai buni 10 rideri ai lui 2013, top în care Vlad Neaga (CS Dumbrăviţa) a ocupat locul 2, în timp ce Ionel Pascotă a ocupat locul 6.

După finalul Galei, motocicleta „câştigătoare” a campionului Ionel Pascotă a rămas în incinta clădirii Consiliului Judeţean Timiş, la intrarea în instituţie, pentru ca cei curioşi să o poată vedea în toată splendoarea ei, „pe viu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe față! Primăria Giroc s-a luptat din greu să legalizeze intabularea caselor înșiruite din extravilan ale SC Minda & Mimo SRL, în ciuda deciziei...

Povestea de azi este una extrem de simplă și își are începuturile în primăvara...

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca la Dudeștii Noi! Șeful de cabinet al CJ Timiș stă în capul mesei lui Alin Nica, alături de pseudo-interlopul Cristian Birlic de la...

Cu siguranță, azi, revista Cancan a dat lovitura de grație președintelui CJ Timiș, liberalul...

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

CJ Timiș prelungește termenul de depunere a proiectelor pe bugetul participativ! Timișenii mai pot face propuneri până pe 15 iunie

În urma solicitărilor primite din partea cetățenilor, Consiliul Județean Timiș prelungește termenul de depunere...