Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePasajul Popa Șapcă are șanse mari să intre în 2015 în procesul...

Pasajul Popa Șapcă are șanse mari să intre în 2015 în procesul de ”lărgire” la PATRU benzi, alături de stradă VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Unul dintre cele mai aglomerate zone la nivel de trafic rutier, din Timișoara, este fără îndoială cea din apropierea Mall-ului timișorean, motiv pentru care administrația publică locală încercă să facă în așa fel încât zona să fie mai ușor de tranzitat. Prima dintre soluțiile vehiculate încă de la instalarea noului primar, a fost lărgirea pasajului și a străzii Popa Șapcă la patru benzi, dar și a Bulevardului Antenelor, precum și crearea de sensuri giratorii care să fluidizeze traficul. Deși este cel mai scump dintre cele două pasaje care necesită lărgire, e mai ușor de lucrat pe Popa Șapcă – aceasta este concluzia administrației locale, exprimată prin vocea primarului Nicolae Robu.

”Avem foarte multe studii de fezabilitate și proiecte cu documentații de execuție elaborate, pentru a fi pregătiți să putem accede la fonduri europene pe exercițiul bugetar 2014-2020. Unul dintre aceste proiecte majore pe care le-am promis, și la care noi am lucrat din 2012 este pasajul Jiul, dar în aceeași situație se află și cel de la Popa Șapcă, respectiv cel de la Solventul. Unul din cele trei va fi realizat pe venituri proprii. Eu, până acum, optam pentru Jiul, pentru că e mai ușor de făcut, e mai ieftin. Au apărut elemente noi depre care eu nu aveam știre, și anume că deasupra se fac manevre de către trenuri, foarte frecvent, iar lucrările ar dura mult la acest pasaj. Asta mă face să înclin acum înspre a asuma realizarea din venituri proprii chiar dacă înseamnă sume mult mai mari a lărgirii pasajului Popa Șapcă la patru benzi, a străzii Popa Șapcă și a Bulevardului Antenelor la patru benzi, cu o reamenajare totală a zonei, inclusiv cu sensuri giratorii realizate” a explicat Robu, marți.

În 2015 se demarează lucrările

”Dacă vom lua decizia pentru Popa Șapcă, voi face o analiză a previziunilor bugetare pentru 2015 și dacă putem asuma vom începe lucrările. Noi vom fi în măsură să dăm drumul la licitație imediat ce obținem avizul de mediu. În rest, totul este pregătit! Proiectul ne-a fost predat. Avizul de mediu probabil că într-o săptămână, două, va fi obținut. Vom pregăti caietul de sarcini și vom da drumul la licitație. Asta înseamnă că în 4-5 luni, cât durează o licitație normală, nu una în care ești boicotat, vom putea contracta și demara execuția” a explicat Robu.

Edilul a mai menționat că nu știe din memorie care este suma la care se ridică această inveatiție, însă proiectul de reamenajare a întregii zone se cifrează în jurul valorii de 20 de milioane de euro, în timp ce ”Jiul” ar costa circa 8 milioane de euro.

[responsive_youtube

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista de rezervă transmisă de Primăria...