Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Două penalty-uri, trei „roşii”, presiune şi iz de retrogradare pe Dan Păltinişanu. Poli Timişoara 1-1 Ceahlăul Piatra Neamţ

- Advertisement -

Etapă total nefastă pentru Poli Timişoara în ceea ce priveşte tentativele de evitare a retrogradării. Dacă ieri Săgeata Năvodari se impunea cu 4-0 în faţa Concordiei Chiajna şi o trimitea pe Poli pe primul loc retrogradabil (teoretic), astăzi, un alt rezultat, cu mult mai dubios, avea să-i demoralizeze pe elevii lui Alexa. Cu numai câteva minute înainte de startul meciului de pe Dan Păltinişanu se încheia partida dintre o altă contracandidată -Oţelul Galaţi- şi FC Vaslui, gălăţenii „reuşind” să se impună la Vaslui cu scorul de 4-1, aceştia ieşind momentan din lupta pentru retrogradare.

Astfel, meciul de la Timişoara devenea realmente „finala” pentru Poli, însă „ofensivitatea” anunţată de Alexa pare să fi lipsit şi în aceste condiţii, chiar dacă în teren s-au aflat încă din minutul 1 atât Szekely cât şi Mansour. Primul este în afara oricărei forme fotbalistice posibile, nefiind capabil nici măcar să preia o centrare pe piept, iar cel de-al doilea este departe de forma arătată demult şi datorită lipsei pregătirii. Prima tentativă de poartă au avut-o timişorenii prin Mansour, dar acesta a fost blocat în minutul 6. După un sfert de oră, Belu atentează şi el la poarta oaspeţilor, însă fără rezultat pe tabelă. Singura şansă reală de gol ia aparţinut lui Ovidiu Petre, care a fost aproape de 1-0 în minutul 41, însă scorul pauzei avea să rămână 0-0.

Repriza secundă aduce „spectacolul”! La numai cinci minute de la „reluare”, Scutaru face henţ în careu, dar „centralul” Avram nu vede nimic. După numai un minut, Mansour are din nou golul în bocanc, dar portarul moldav îşi salvează echipa din nou. Minutul 53 aduce un nou henţ în careul alb-negrilor, Petrovici fiind „handbalistul” de serviciu, iar Golubovic marchează din penalty aducându-i pe nemţeni în avantaj. Marcatorul golului vede un cartonaş galben în minutul 61, iar minutul următor în vede şi pe-al doilea şi implicit pe cel roşu. Un alt nemţean vede galben şi în minutul 68, dar şi în minutul 70, fiind vorba de Ţepeş, care este trimis de asemenea la cabine. Poli pare să-şi reamintească disperarea de puncte, dar marchează şi ea din penalty, cel de-al doilea galben al lui Ţepeş fiind tot pentru un henţ în careu. Reuşita timişorenilor a fost trecută în contul lui Szekely, iar de aici începe Poli să pună presiune. Bărbuţ nu reuşeşte să plaseze mingea „în aţe” în minutul 79, însă şi Poli rămâne cu un om mai puţin după ce Belu, în tentativa sa de a-şi lua „zborul” spre poarta adversă îl loveşte peste gât pe Chitoşcă, acesta cade ca trăznit, iar Avam se păcăleşte din nou şi dă Roşu direct fundaşului timişorean, deşi se impune maximum un cartonaş galben. Scutare trage tare la poarta lui Jovic, dar ratează de puţin „ţinta”. Poli era pe punctul de a pierde şi punctul datorat rezultatului de egalitate, în prelungiri, însă Marc, după o cursă de 70 de metri, îl întinde puternic pe Nuno Claro care scoate de sub transversală, iar partida se încheie 1-1.

Şansele de menţinere în Liga I a celor de la Poli Timişoara încă există, deşi alb-negrii merg etapa viitoare la Giurgiu, pentru a juca cu Astra, iar în utlima etapă a campionatului, la Timişoara vine Concordia Chiajna.

Poli Timişoara: Nuno Claro, Belu, Scutaru, Petrovic (min.76- Popovici), Bălace, Bărbuţ, Petre (c), Poparadu (min.58- Nanu), Trandu, Mansour (min.56- Roman), Szekely. Antrenor: Dan Alexa.

Ceahlăul Piatra-Neamţ: Jovic, Dumitraş, Ichim, Marc, Cazan, Ţepeş, Achim, Onciu, Gheorghiu (min.80- Chitoşcă), Constantinescu (min.86- Margină), Golubovic. Antrenor: Mihai Ionescu.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore