Una din cele mai vechi și prolifice înselătorii revine în capitala Banatului. Falșii colecționari de mașini de cusut nemțești care dau țepe de zeci de mii de euro celor care le pică în plasă au lipit din nou afișe prin oraș. Timișoreanul Cristi Brâncovan vă cere ajutorul pentru dezlipirea afișelor și popularizarea avertismentului legat de înșelătorie.

„Le stricăm combinația țeparilor? Înșelăciunea constă în convingerea naivilor ce îi apelează că mașina lor de cusut valorează zeci de mii de euro, dar pentru a îi obține trebuie să o împerecheze cu o altă mașină de cusut „din aceeași serie”, oferită spre vânzare de un complice contra sumei de 5-10.000 de euro. Naivii, în special bătrâni, rămân apoi cu banii dați și cu încă o mașină de cusut fără valoare, pe care nu le-o mai cumpără nimeni. Țeparii, doi recidiviști regionali coordonați de un lider național, au împânzit orașul cu anunțuri cu ajutorul unor persoane recrutate pentru lipirea de anunțuri, ce au fost la rândul lor păcăliți. La muncă băieți sau pe Popa Șapcă, impreună cu „prietenii mei” ce operau la buzunare”, a scris Brâncovan pe pagina sa de Facebook.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.