Un dudeştean a început azi cel mai lung protest la adresa „mafiei din Primărie” pentru păşuni, gaze de şist şi altele FOTO+VIDEO

- Advertisement -

Ca şi membru al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci, Dumitru Lupaşcu, a făcut o petiţie pentru ca Primăria din Dudeştii Noi să nu se mai facă schimburi de terenuri pentru că oamenii nu mai au unde să-şi pască animalele, nici vacile, nici oile, deşi numărul acesta s-a înmulţit în ultima perioadă. „Din 600 de hectare de păşuni au mai rămas circa 200. Noi am rămas cu vaci mai puţine pentru că nu avem unde să le ducem să pască”. Bărbatul susţine că păşunile au fost trecute ca pământ arabil şi au ajuns în proprietatea primarului Alin Nica, a secretarului Primăriei din Dudetii Noi, dar şi a primarului comunei Becicherecu Mic – Raimond Rusu şi unui apropiat al acestora, pe nume Goşa Vasile. „Tot satul e nemulţumit, numai că nu are nimeni curaj  să iasă” susţine bărbatul.

Un alt motiv pentru care bărbatul a protestat azi în faţa Primăriei Dudeştii Noi, este legat de faptul că în urmă cu 6-7 ani administraţia locală a plantat copaci care urmau să formeze perdeaua verde a comunei, o pădurice care nici acum nu există. „Mai întâi au plantat nite <<beţişoare>> care s-au uscat, iar după aceea au plantat ghindă, care a încolţit până la urmă. A venit seceta şi a fost gata şi aia. Nu i-au interesat decât banii” susţine bărbatul.

Cel de-al treilea motiv pentru care a demarat Lupaşcu acest protest este legat de gazele de şist. Primarul dudeştean a semnat iniţial că este de acord cu exploatarea gazelor de şist. „Apoi a întors-o şi a spus că nu mai este de acord, după ce consilierii nu au votat. Reprezentanţii firmelor de exploatare umblă acum din poartă în poartă pentru a face lobby să permită accesul firmelor pe terenurile oamenilor pentru a prospecta terenurile” susţine Lupaşcu.

Vezi materialul video pentru a afla mai multe despre nemulţumirile bărbatului care a iniţiat protestul astăzi, iar mâine, când îşi va serba ziua de naştere, îl va continua, acesta fiind hotărât să protesteze zilnic, până la remedierea situaţiei.

Primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica, a plecat astăzi în Croaţia, dar a promis că va sta de vorbă cu noi la revenirea în România, mai exact luni, pentru a explica cum stau lucrurile.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Umilință maximă! Președintele CJ Timiș Alin Nica, ignorat și ironizat de primarii PNL, pe grupul intern de comunicare

În ciuda eforturilor constante și apreciabile, dar fără niciun...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Fondul clasei! Dezvoltatorul imobiliar Adrian Cionca de la PSD Timiș a transformat ANAF-ul într-o Casă de Ajutor Reciproc

Dincolo de orice discuții, azi, Adrian Cionca, prim-vicepreședinte al...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare