Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Un dudeştean a început azi cel mai lung protest la adresa „mafiei din Primărie” pentru păşuni, gaze de şist şi altele FOTO+VIDEO

- Advertisement -

Ca şi membru al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci, Dumitru Lupaşcu, a făcut o petiţie pentru ca Primăria din Dudeştii Noi să nu se mai facă schimburi de terenuri pentru că oamenii nu mai au unde să-şi pască animalele, nici vacile, nici oile, deşi numărul acesta s-a înmulţit în ultima perioadă. „Din 600 de hectare de păşuni au mai rămas circa 200. Noi am rămas cu vaci mai puţine pentru că nu avem unde să le ducem să pască”. Bărbatul susţine că păşunile au fost trecute ca pământ arabil şi au ajuns în proprietatea primarului Alin Nica, a secretarului Primăriei din Dudetii Noi, dar şi a primarului comunei Becicherecu Mic – Raimond Rusu şi unui apropiat al acestora, pe nume Goşa Vasile. „Tot satul e nemulţumit, numai că nu are nimeni curaj  să iasă” susţine bărbatul.

Un alt motiv pentru care bărbatul a protestat azi în faţa Primăriei Dudeştii Noi, este legat de faptul că în urmă cu 6-7 ani administraţia locală a plantat copaci care urmau să formeze perdeaua verde a comunei, o pădurice care nici acum nu există. „Mai întâi au plantat nite <<beţişoare>> care s-au uscat, iar după aceea au plantat ghindă, care a încolţit până la urmă. A venit seceta şi a fost gata şi aia. Nu i-au interesat decât banii” susţine bărbatul.

Cel de-al treilea motiv pentru care a demarat Lupaşcu acest protest este legat de gazele de şist. Primarul dudeştean a semnat iniţial că este de acord cu exploatarea gazelor de şist. „Apoi a întors-o şi a spus că nu mai este de acord, după ce consilierii nu au votat. Reprezentanţii firmelor de exploatare umblă acum din poartă în poartă pentru a face lobby să permită accesul firmelor pe terenurile oamenilor pentru a prospecta terenurile” susţine Lupaşcu.

Vezi materialul video pentru a afla mai multe despre nemulţumirile bărbatului care a iniţiat protestul astăzi, iar mâine, când îşi va serba ziua de naştere, îl va continua, acesta fiind hotărât să protesteze zilnic, până la remedierea situaţiei.

Primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica, a plecat astăzi în Croaţia, dar a promis că va sta de vorbă cu noi la revenirea în România, mai exact luni, pentru a explica cum stau lucrurile.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore