Ca la 1907! Marilen Pirtea, susținut de primari PNL, atac devastator la garda pretoriană a slugilor din ograda tandemului Alin Nica – Dănuț Groza

- Advertisement -
Afară-i vopsit gardul și-năuntru-i leopardul! Asta ne spune, de fapt, prin postarea sa de pe un grup intern de whatsapp, deputatul Marilen Pirtea, primvicepreşedinte al PNL Timiș. Una peste alta, atacul este unul extrem de dur și direcționat, în primul rând, împotriva președintelui CJ Timiș, cântărețul Alin Nica, dar și a secretarului general al filialei liberale, Dănuț Groza, primar de Sânnicolau Mare. Prin ricoșeu, evident, critica parlamentarului bănățean s-a îndreptat și împotriva ”slugilor”, care gravitează în jurul echipei Nica – Groza, tandem care ”a confiscat filiala în interes propriu”, obligându-i pe tineri să învețe modelul ”obedienței și slugărniciei” pentru a avea acces la poziții în PNL Timiș.

Mesajul lui Marilen Pirtea a ajuns pe grupul de whatsapp al primarilor liberali, sâmbătă. De acolo și din acel moment, lucrurile au luat-o razna, așa cum rezultă și din probele intrate în posesia voceatimisului.ro, atașate la finalul materialului. Practic, conversații interne din grupul liberal, care nu fac decât să confirme starea de revoltă din interiorul PNL Timiș. De menționat că în interiorul formațiunii liberale, de mai mult timp, există o grupare formată din mai mulți aleși locali care contestă band-ul Nica – Groza. În contraofensivă, azi, la ora 17, Alin Nica a convocat o ședință ad-hoc la sediul partidului. Principalul motiv al convocării: rebeliunea deputatului Marilen Pirtea.

În sinteză, deputatul liberal susține că, din pricina duetului Nica – Groza, mai exact datorită stilului de a face politică și administrație, ședințele interne de partid s-au transformat în adevărate ”tribunale obștești”, unde nu se ratează niciodată ocazia de a înfiera, cu mânie proletară, pe unul sau pe altul… și, în mod particular, cu tratament privilegiat, pe unii parlamentari care sunt în dezacord cu conducerea supremă: ”A găsi permanent vinovați pentru lipsa de performanță a cârmuitorilor mesianici, în lipsa capacității și a inteligenței de a găsi soluții, este o strategie păguboasă pentru partid iar rezultatele ei se văd în atâtea și atâtea domenii – în bugetele primăriilor conduse de primari PNL, în reprezentarea PNL Timiș la conducerea instituțiilor și structurilor locale și județene sau în instituțiile și structurile naționale! Oamenii nu sunt orbi și proști așa cum îi vor unii. De obicei, dezbinătorii, combinagii, purtătorii de vorbe, oamenii care nu se țin de cuvânt… ei sunt cei care arată cu degetul”.

Și deputatul Marilen Pirtea, în aceeași postare internă de pe grupul liberal de whatsapp, a mai subliniat câteva lucruri interesante. În primul rând că, odată cu schimbarea conducerii filialei PNL, lucrurile nu s-au schimbat în bine în Timiș: ”…unii oameni se pricep mai bine să demoleze, să lupte împotriva a ceva ca mod de viață… dar sunt mai puțin capabili, mai puțin pricepuți să coaguleze, să construiască sau să adune energiile pozitive, fără să amăgească, fără să spună neadevăruri, fără să dezinformeze. Rând pe rând oamenii „bipezi” sunt înlăturați, rămânând în scenă așa zisa Gardă Pretoriană a slugilor și a celor cărora le este teamă… teamă generată de impostură, teamă generată de lipsa de profesionalism, teamă generată de iminenta pierdere a sinecurilor la care sunt legați”.

În cele din urmă, deputatul PNL de Timiș nu a uitat să menționeze nici despre monologurile lungi ale secretarului general Dănuț Groza, unele care au devenit un ”brand personal”! Nici despre lipsa unei strategii unitare, a unei viziuni comune sau a unui plan de acțiune la nivel de filială și nici despre amenințările cu ”pixul meu”. Cu atât mai puțin, Marilen Pirtea nu a omis să tragă semnalul de alarmă nici în ceea ce-i privește pe tinerii liberali care ”…învață modelul obedienței și al slugărniciei”, doar ca să acceseze funcții politice sau publice.

(Re)organizarea primarilor PNL

Așa cum rezultă din capturile de whatsapp, atașate la final, imediat după postarea deputatului Marilen Pirtea, discuțiile s-au aprins. Au devenit chiar incandescente, cu atât mai mult cu cât, primarul de Tomești, Costel Medelean, vorbește despre o delegație de 20 de primari liberali bănățeni, nemulțumiți din motive variate, care e gata să plece la București, la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul Lucian Bode: ”Luni și marți, Bode este plecat la Praga. Posibil, miercuri sau joi. S-a discutat, azi dimineață, inclusiv cu premierul și este acceptată întâlnirea de la București”. Discuție care a fost confirmată și de către primarul de Buziaș, Sorin Munteanu: ”Săptămâna viitoare suntem la București”.

Tot din cronologia discuțiilor de pe grupul liberal, intrate în posesia voceatimisului.ro, rezultă că în dialogul fierbinte, a intervenit și Raul Pătrașcu, fostul director al Spitalului Județean Timișoara, care a făcut o serie de remarci referitoare la proasta negociere a funcțiilor publice pe care PNL a avut-o cu PSD, prin prisma faptului că deputatul Marilen Pirtea a fost exclus din echipa de troc politic: ”PSD a oferit inițial 5 posturi pentru Inspectoratul Școlar Timiș. Nu s-a cedat instituția pentru cumnata lui Grindeanu (era clar că nu va renunța PSD la asta), așa că PSD a luat tot, inclusiv inspectoratul. Și mai e o chestiune. Timișoara va pierde și Institutul Regional de Oncologie, asta în condițiile în care județul nostru are cea mai mare rată de cancer din țară”.

Interesant este că în discuție, la modul vehement, intervine și Bono Cucalan, primarul din Dudeștii Vechi, edil care, nu demult, a adresat elogii la adresa conducerii CJT, plus poze de grup, cu ocazia inaugurării unui centrul medical de pe raza comunei: ”Total de acord cu opinia lui Marilen. Pierderea de viteză a PNL Timiș este evidentă chiar și pentru cei care nu vor să o vadă și trebuiesc luate măsuri în ce privește modul și stilul de conducere al filialei și nu arătați primarii (unii) cu degetul…”. Cert e că ideea lui Cucalan, a fost preluată și dusă mai departe de primarul de Moșnița Nouă, Florin Bucur: ”Se vede clar că ei (n.n – tandemul Nica – Groza) au o strategie de a ne face mesajele cât mai puțin vizibile, postând tot felul de alte mesaje”.

Până și primarul de Șandra, Luchian Savu, conform probelor obținute de voceatimișului.ro, s-a exprimat la modul categoric: ”Sunt șocat de faptul că însuși președintele partidului ne ia de fraieri și își permite să ne eticheteze. Noi care am contribuit, prin numărul de voturi, la înscăunarea sa. Propun să fim solidari cu Pit (n.n – primarul de Deta), care a fost eliminat din grup și să părăsim acel grup, Oricum, nu ajută la nimic!!!”. Alocuțiune confirmată, imediat, de primarul liberal de Lovrin, Vasile Graur: ”Să vezi ce se grăbește Gherbere (vorba unuia), să-l bage. Un tupeu ieșit din comun au ăștia. Hai să dăm pe ei, că au întins coarda la maxim”. Și primarul de Gottlob, Gheorghe Nastor, pune cireașa pe tort: ”Necesită replică din partea noastră. Eu am să-i scriu să meargă la culcare”.

Spionii PSD

Și edilul de Buziaș, Sorin Munteanu, a reintrat în discuțiile de pe grupul intern de whatsapp, imediat după ce Alin Nica, președintele PNL Timiș și întâiul CJ Timiș, a convocat o ședință de urgență, duminică la ora 17, ca urmare a postării deputatului Marilen Pirtea: ”Nica vrea confirmări…pentru mâine. Cine drak are chef de ședințe duminica. Ar fi bine să scriem absent? Sau nu scriem nimic? De mers, nu merg. Sunt, deja, 5 absenți”. Ulterior, în colimatoriu a fost luat și deputatul Cosmin Șandru, tocmai de către primarul de Tomești, Costel Medelean: ”…văd că de vorbit, vorbești frumos, fă și tu ceva pentru primari și depășește statutul de ginere, ajuns pe liste pe meritul lui tata socru (n.n – socrul lui Șandru este omul de afaceri Dumitru Dinulescu, patron al SC Dinu Instal SRL, abonat la contracte cu statul român)”. Alocuțiune reconfirmată de Dragoș Buicu, primar de Valcani: ”Cum poate să afirme că el (n.n – Cosmin Șandru) și cu umfaltul ala de la Zoo (n.n – deputat Claudiu Chira) meritau locurile de deputați, în fața lui Drăgănescu, Cipi Bogdan sau Pit. Nu știam cine e Șandru, până nu a venit la Valcani, la lansarea candidaților”.

Una peste alta, așa cum rezultă din probe, la un moment dat, primarul Sorin Munteanu a făcut un anunț pe grupul intern al liberalilor. Și anume că scrisoarea de protest a deputatului Marilen Pirtea urmează să apară pe presă: ”…mi-a cerut-o și nu i-am dat-o. După cinci minute mi-a trimis-o el. A zis că o are de la Freddy (n.n – Alfred Simonis, președintele PSD Timiș). Cam așa stau lucrurile”. Oricum, de departe, cea mai interesantă remarcă, una cât se poate de adevărată, mai exact una referitoare la spionii PSD din tabăra PNL, a fost tot a primarului de Valcani, Dragoș Buicu: ”Freddy știe tot, cineva are tricou roșu. E rău că știe Freddy tot. Nu e bine că în grupul primari PNL există sifonari…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare